Afgelopen zaterdag heb ik meegedaan aan een tof boulderfeestje in Utrecht. Boulderhal Sterk vierde haar 4-jarig bestaan en daar wilde ik bij zijn!

Ik had mij ingeschreven bij de PRO’s en ik was om 12.00 uur aanwezig. Mijn doel was om 1 van de finalisten te worden. Ik wilde zoveel mogelijk boulders flashen want dat leverde 3 punten per boulder op. Jelmer gaf mij een retro hoofdbandje want dat matchte mooi bij mijn gele Sterker shirtje.

Ik was klaar om te knallen. Na 6 uur lang boulderen, kon ik 24 van de 30 boulders afstrepen. Het was gelukkig genoeg om een finaleplekje te bemachtigen!

In de finale moest ik het opnemen tegen Don van Laere, Elko Schellingerhout, Mark Brand, Bruno Geurts, Max van der Heijden en Max Deelen. We kregen 4 boulders voorgeschoteld en 4 pogingen per boulder. De eerste poging was onsight en de overige pogingen waren redpoint. Ik vond het een goed concept zonder isolatie! Zo konden we elkaar zien klimmen en verschillende methoden van elkaar kopiëren.

Ik kwam bij de eerste 2 boulders nauwelijks van de grond. Dat was een beetje frustrerend.

Maar bij de laatste 2 boulders kon ik gelukkig wel laten zien wat ik in huis had. Boulder 3 heb ik in de 2e poging geklommen.

Op Instagram heb ik een video geplaatst van de laatste boulder. Die had ik ook mooi in de pocket!

Ik heb een hele leuke dag gehad, waarbij ik lekker veel boulders heb geklommen. Het was een eer om in de finale te staan. Dankjewel boulderhal Sterk voor het boulderfeestje. Nog van harte gefeliciteerd!!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.