Hallo klimmers!

Sinds kort ben ik weer actief aan het trainen voor het leadseizoen. Ik vind het leuk om mijn boulderkracht om te zetten naar duur. Dat betekent de onderarmen flink laten verzuren.
Dat het nu mooier weer wordt en er dus ook weer buiten geklommen kan worden, motiveert mij extra om meer lead te klimmen. Ik ben dus al een paar weken bezig om weerstand te trainen.

Gisteren was de aftrap van de nationale leadcompetitie; een perfect moment voor mij om te testen hoe mijn duur ervoor stond.


Het klimmen van de twee kwalificatieroutes ging vlotjes. Ik was hoog genoeg gekomen om een finaleplek te bemachtigen.
De eerste route vond ik vrij makkelijk. De meeste klimmers hadden de eerste route ook getopt. De tweede route was naar mijn mening boulderachtiger dan de eerste route en bevond zich op een verticale wand.

De finale begon met een ren-start op 2 volumes. Tegenwoordig zie je dit meer in boulderproblemen, echter het was voor mij de eerste keer dat een route zo startte. De bouwer had dus een klein risicootje genomen, maar dat pakte gelukkig goed uit want iedereen passeerde het eerste stukje. Enfin, ik wilde deze eerste paar passen niet statisch doen, dus rende ik op de volumes en sprong naar de tweede en derde greep 🙂 Gelukkig waren het grote grepen.

De rest van de route kon ik grotendeels cruisen. Helaas lukte het me niet om de route te toppen. Ik vond de finaleroute wel echt vet. Het scheelde maar een haartje voor een plekje op het podium en ik eindigde als 4e. In plaats van de gebruikelijke 3 routes op een wedstrijddag heb ik met het opwarmen erbij bijna 10 routes geklommen en dat maakte het een stuk leuker. Ik denk dat plezier ook een van de belangrijkste factoren is van een wedstrijddag.

Check hier de overige resultaten. Alle foto’s zijn gemaakt door de NKBV.

Wil je ook een keer meedoen met een nationale leadwedstrijd? Je kunt je hier opgeven.
Tot de volgende leadwedstrijd! 😀

3 september 2017 – Lead 2 Mountain Network Amsterdam
15 oktober 2017 – Lead 3 Grip Klimcentrum, Nijmegen
5 november 2017 – Lead 4 I-VY Climbing, Sittard

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.