De afgelopen tijd heb ik een aantal weekenden Berdorf bezocht, een van mijn favoriete bossen. Ik geniet veel van de natuur, vooral als je omringd wordt door zandsteenrotsen waar je op kan klimmen.

Ik kan mij nog goed herinneren hoe mijn eerste keer in Berdorf was met een groepje klimvrienden uit Nijmegen. In april 2007 klom ik hier mijn eerste 7c – Scramasax in sector Isatis – en wilde ik alle mooie lijnen van het gebied beklimmen.

Sector Takla Makan

DSC08136

Sinds die eerste keer kwam ik vaak terug om dezelfde mooie routes te herhalen. 7 jaar later veranderde mijn focus. Naast de populaire en harde routes is het mijn wens om alle routes binnen mijn bereik te klimmen.

DSC08144

Volgens de 2e editie van de topo telt Berdorf 16 sectoren en een apart hoofdstuk met combinatieroutes. Afgelopen weekend ben ik erin geslaagd om 2 sectoren af te vinken. De sectoren die ik tot nu toe volledig heb geklommen zijn Gentiane, Bleausard, Scheffelchen en Takla Makan. Sommige sectoren zijn bijna afgevinkt omdat ik nog maar 1 route moet klimmen en sommige sectoren zijn nog onbeklommen en geheel nieuw voor mij.

Sitta, Saka, Contact

Wanneer ik alle lijnen optel die in mijn topo staan genoteerd, komt de teller op 90 routes. Mijn meest recente routes vind je hier terug. Ik ben trots op dit aantal en sta te popelen om nog meer routes af te vinken in het mooie sprookjesbos!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.