Vorig weekend was de laatste kans om te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap Sportklimmen. De kwalificatieronde werd gehouden in Ivy climbinggym te Sittard. Het was een prachtig weekend om buiten te klimmen maar ik had mij last minute opgegeven en was vastberaden om mee te doen aan de wedstrijd.

poster

Het was mijn 2e wedstrijd van het jaar en wilde kijken hoe het stond met mijn route fitheid.
Ik klom een paar routes om op te warmen. Toen ik de deelnemerslijst ging checken, viel het mij wederom op dat er een hoop klimmers niet waren gekomen en zich niet hadden afgemeld. Ik wilde eigenlijk tegen 18 andere klimmers strijden maar we maar met zā€™n 12-en šŸ™

menlist

womenlist

Een oproep aan alle wedstrijdklimmers: graag afmelden als je niet meedoet. Dankjewel.

@NKBV: Mijn verbetervoorstel is om het huidige aanmeldingsproces te wijzigen. Er zijn 4 kwalificatiewedstrijden in totaal. Bij het online aanmelden van een wedstrijd, wordt er direct betaald in plaats van bij aankomst van een wedstrijd. Dit kan weliswaar een grote drempel zijn om mee te doen, maar het biedt ook duidelijkheid wie er allemaal meedoet aan een wedstrijd. Ulf had ook een mooi alternatief: wanneer je je wel aanmeldt maar niet op komt dagen, krijg je een gele kaart. Bij 2 gele kaarten wordt je gediskwalificeerd voor het kampioenschap.

Vanuit het perspectief van de klimhal gezien, is het ook prettig om te weten hoeveel deelnemers er komen. Ik zie hier voordelen voor de klimhal, juryleden en gemotiveerde wedstrijdklimmers. Op deze manier voorkomen we klimmers die toch niet op komen dagen, kortom een win-win situatie denk ik. Ik hoop dat de wedstrijdcommissie iets met mijn voorstel gaat doen voor volgend jaar.

Het was grappig om te zien dat er een groot leeftijdsverschil was. Ik behoorde niet langer tot de jeugd maar tot de oude klimrotten. Een oude rot zoals ik, kwam voorbereid met wedstrijdervaring šŸ˜€ Ik was hier enkel om punten te verzamelen, zodat ik nog mee kon doen aan het NK. Er was geen ruimte voor fouten, zakelijk klimmen, noem ik dat.

De eerste route was een heerlijke opwarmer. Op zicht leek het een 6c-tje maar toen ik de route klom voelde het aan als een 7a+. Ik had een inleesfoutje gemaakt maar kon gelukkig nog herstellen en klom de route uit.

Q1.2

Q1.1

Q1 (Custom)

De tweede route leek iets harder. Hoofdroutebouwer Ollie klom de route voor als demo en deed zijn best om het eruit te laten zien als een 7c+ / 8a.

Q2.5

Q2.4

De crux was om voorbij de volume uit het dak te komen. Toen ik hem klom, voelde het goed aan om een kneebar te leggen, maar de crux was eerder om de volgende 3 grepen te fixeren na de volume. Het was voldoende om in de finale te komen.

Q2 (Custom)

Overall pic (Custom)

finallist

De finaleroute was een vette overhangroute, perfect om te zien hoe ik ervoor stond met mijn fitheid. Ik wist dat op Ā¾ van de route een cruxpas zat gezien de grepen die erin zaten. Het eerste deel van de route lag mij wel. Ik kwam niet altijd uit met mijn voeten maar het was gewoon even vlammen.

F1.3

F1.2

F1

Tot mijn verbazing klom alleen Casper mij voorbij met 1 greep. Ik verwachtte eigenlijk dat minstens 2 klimmers mij voorbij zouden klimmen, maar dat was niet het geval. Dat kwam als een verrassing en hierdoor eindigde ik als 2e op het podium!! Jaahaaa zilver! šŸ˜€

Podium

Ik heb genoeg punten verzameld om mee te mogen doen aan het kampioenschap sportklimmen voor dit jaar. Mijn doel was bereikt. Ik denk dat mijn fitheid nog niet op orde is, maar ik heb nog genoeg tijd om te trainen šŸ˜‰ Klik hier voor de overall resultaten. Tot de volgende keer in Amsterdam! šŸ˜€

@Paul Lahaye: Bedankt voor de toffe foto’s!
@Anouk: Bedankt voor het rijden en het maken van fotootjes šŸ™‚

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.