Na mijn reis naar Ceuse, heb ik mijn routeduur onderhouden door routes te blijven klimmen. Zonder enige doelen of klimtrips, besloot ik om mee te doen met de 3e leadwedstrijd welke werd gehouden in Monte Cervino klimhal.

DSC06415

Zonder enige verwachtingen deed ik mee. Ik wilde enkel mezelf testen in het wedstrijdveld. Hoe voelde dat nou om weer mee te doen aan wedstrijden? Werd ik nerveus?

DSC06417

Om eerlijk te zijn was ik niet gemotiveerd toen mijn alarm afging om 07.30 uur op zondagochtend. Ik pakte mijn tas in en bereide mezelf goed voor.

Eenmaal gearriveerd in Bergschenhoek, de omgeving van de wedstrijd, was ik een beetje teleurgesteld. Er waren 6 afmeldingen bij de heren en 3 afmeldingen bij de dames!? Bij de heren waren er in totaal 10 deelnemers. Erg jammer vind ik.

DSC06419

DSC06424

DSC06425

De 2 kwalificatieroutes waren leuk, de finale route was nog leuker en de laatste meters uitdagend. Ondertussen was het gezellig om even bij te kletsen met oude klimvrienden. De competitie was geschikt om mijn La Sportiva schoenen te testen! Ik had de Futura Blue en Genius bij me en had ze goed ingeklommen. In de 2e kwalificatie route werd je min of meer geforceerd om op wrijving / structuur te staan. Met deze schoenen leek dat geen probleem, alsof je bijna vals speelde. Ik moet toegeven dat het rubber goed zijn werk deed en hoe accuraat en bewust ik met de No-Edge technology klom.

DSC06434

DSC06435

Ik dacht dat ik nerveus zou worden maar dat gebeurde niet. Ik dacht terug aan mijn wedstrijdervaring en had dezelfde mindset als Gerke: vergeet de rest, tijd om lekker te shinen in de finale. Ik kon heerlijk ontspannen klimmen en eindigde op een 2e plek. Hopsakee, een zilveren plak in the pocket! Ik wilde winnen maar een top 3 maakte mijn dag ook goed. De uitslagen kun je hier terugvinden.

DSC06437

DSC06439

Het voelt goed om geen verwachtingen te hebben, maar het is beter om doelen te stellen. Mijn doel voor dit jaar: een plekje op het Nederlands Kampioenschap 2015.

Ik hoop dat er meer klimmers mee doen met de wedstrijd. Zo wordt het nog leuker en uitdagender. Schrijf je hier in. Ik heb er zin in en jij?

8 september update: NKBV heeft nieuwe foto’s van dit event gepubliceerd. Klik hier om de foto’s te bekijken.

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.