Een paar weken geleden ben ik naar Berdorf geweest met een aantal vrienden.

Ik was er een tijdje niet geweest en het was heerlijk om op zandsteen rotsen te klimmen. We kwamen aan op vrijdag avond. We hebben onze tent opgezet in Martbusch en gingen niet al te laat slapen.

IMG_3260

Meestal kan ik wel goed slapen in een tent, maar deze keer hadden we bezoek van nogal luidruchtige Duitse jongeren. Zij bleven op tot 4 uur ‘s nachts naast mijn tent. Gelukkig had ik mijn oordopjes mee genomen en was het geluid met een aantal decibel te reduceren 🙂 Voor degene die toch probeerde te slapen had ik wel een beetje medelijden.

Het weer was fris in de ochtend, vooral in de schaduw. Ik had mijn hangmat mee genomen en tussen 2 bomen gespannen. Ik was met een aantal vrienden maar had zelf geen vast klimmaatje. Voor mij voelde het als een rustig dagje in het bos waar ik heerlijk kon bijkomen.

Tussendoor klom ik als opwarmer Heinz (6C), vervolgens Daiwel (7B+) geklommen. Direct daarna klom ik de route ernaast Gincobiloba (7B). Ik denk dat deze een stuk makkelijker is dan Daiwel. Laatste poging van de dag was Cima Ovest. De route bevat een dyno en was super vet. Ik heb de route bewaard voor de volgende dag.

DSC04597

Op de camping kreeg ik een burger aangeboden van wat vrienden. Later in de avond gingen we naar een pizza restaurant voor nog meer eten. Toen we gingen slapen, waren onze Duitse jongeren naast ons weer tot laat in de nacht op. Er was zelfs een discussie gaande op de camping waarbij andere klimmers hebben verzocht om het rustig te houden. Wederom geen slaap tot 4 uur ‘s nachts, tenzij je oordopjes bij je had.

Zondag ochtend zag ik veel kleine oogjes. Veel klimmers hebben geen rust gehad. Ik wilde eigenlijk wel wat routes klimmen. Ik begon met Voleur de Spits (7A+) als opwarmer.

IMG_3383

Hier klimt Alvin dezelfde route (Voleur de Spits).

DSC04594

Daarna klom ik direct Cima Ovest (7C+). Het was mogelijk om met setjes te dyno-en. Dat was eigenlijk best cool.

IMG_3180

IMG_3183

IMG_3215

IMG_3249

In de middag heb ik een poging gedaan in Hasta La Vista Gringo (8B) echter kwam ik de crux niet door. Nu weet ik dat het onmogelijk is voor klimmers van mijn lengte. Ik wilde het zelf uitproberen. Helaas kwam ik er niet door heen. Voor de langere klimmers is het een aanrader en een hele mooie lijn!

IMG_3456

IMG_3459

IMG_3461

Ik eindigde mijn dag met de route Infernale (7B). Ik denk dat deze route vrij makkelijk is voor de graad. Hier is een foto van een vriend Chris, terwijl ik hem hard aanmoedigde!

IMG_3506

Kortom, ik had een mooi weekend met vrienden in het bos (behalve van het overlast ‘s nachts). Voordat ik Berdorf verliet, ben ik eigenaar geworden van een topo van Berdorf. Mijn doel is om alle routes te klimmen dat Berdorf te bieden heeft. Klinkt vet of niet dan?

Goed, bedankt voor de foto’s Den Tserkovnyi en tot de volgende keer in Berdorf 🙂

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.