Raad eens wie er terug is? Ik weet het, ik ben weg geweest. Sorry, maar ik had het te druk…met klimmen 😀

Maar goed, vandaag heb ik een pakketje ontvangen van mijn Spaanse vrienden Boreal. Ze hebben mij nieuwe klimschoenen gestuurd en een van de modellen is de Satori.

Ik vind het altijd wel leuk om zo’n doos te openen en foto’s te maken. Dus geniet lekker mee!

DSC04600

DSC04601

Ik was nogal verrast hoe flexibel de schoen eigenlijk is in het midden. Het rubber voelt plakkerig aan. Zelfs boven op is er rubber gestikt om toe hooks te leggen. De zool is hard en de hiel is vrij hoog in vergelijking met de Falcon of Kintaro waar ik eerder op klom.

DSC04602

DSC04604

Ik denk dat deze schoen een technische look heeft. De kleuren combinatie is doordacht. Het is een toe down schoen, dat wil zeggen dat het geschikt is om in overhangende wanden te klimmen of gewoon om te boulderen. Bovenop de schoen is er nog een stukje klittenband. Als je dat aantrekt, worden alle veters strak getrokken.

DSC04611

DSC04606

Zoals je kunt zien, heeft de hiel een extra hoekje. Wanneer ik de schoen pas, vult de hiel niet helemaal op. Er blijft bij mij nog ruimte over in de hoek. Zoals ik al eerder heb aangegeven, is de hiel aan de zijkant hoog maar dat stoort mij niet want het materiaal is zacht.

DSC04609

Ik heb vandaag deze schoenen getest. De eerste keer aan doen is vaak erg strak. In de schoen zelf, zit er van die kussentjes. Het voelt alsof er een voor geprinte zool is ingeplakt, waar bijvoorbeeld bij andere schoenen het gewoon plat is. Tevens bevat de schoen een dubbele lip. Het is gemaakt van een zacht materiaal. Het lijkt een beetje op duikschoentjes.

DSC04608

Ik heb er 2 uur op geklommen. Hiel hooks en toe hooks vormen vooralsnog geen probleem.

DSC04607

Mijn voeten zagen een beetje blauw van het materiaal van binnen toen ik ze uit deed. Echter heb ik andere voeten gezien waar het veel erger was zoals bij de La Sportiva Cobra. De schoenen zitten naarmate je ze langer aan hebt steeds comfortabeler. Er zit nog een flinke laag rubber op. Ik denk dat de schoen wel een beetje mee rekt als je er vaker op klimt.

DSC04603

Tot slot is de schoen best cool. Het is een goede vervanging ten opzichte van de Falcon. Tot zover mijn review over de Boreal Satori. Hoe denk jij over deze schoen?

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.