Monk-DustGisteren was alweer de 6e editie van Dust. Het is een open competitie in Monk Bouldergym! Ik had er veel zin in want ik kon mij gelukkig nog last minute inschrijven.

Ik had een paar dagen niet geklommen om wat energie te sparen. Tevens gaf ik mijn vingers ook wat rust. Ik had thuis mijn lunch voorbereid en arriveerde 5 voor 10. De deuren waren nog niet geopend, maar ik kon niet wachten om te klimmen! Ik wist dat Monk nieuwe grepen en volumes in petto had.

Toen de deuren open gingen was ik een van de eerste klimmers. Ik kreeg een T-shirt bij binnenkomst. Er was een doos vol topo’s geprint en een doos vol pennen. Monk was klaar om een hoop klimmers te ontvangen! Er waren 90 boulders in totaal, verspreid over de zaal.

DSC04533

DSC04534

Ik begon op te warmen in wat makkelijke boulders op de trainingswand. Daarna zocht ik al wat verticale wanden op. In mijn hoofd had ik een strategie voorbereid om zoveel mogelijk problemen te tackelen. Mijn doel voor vandaag was om zoveel mogelijk te klimmen inclusief de harde boulders.

Na 40 boulders besloot ik een lunch pauze te nemen. Het was nogal Dustig haha. Geen verrassing als er 250 mensen in de hal zijn. Na mijn lunch pauze wisselde ik van klimschoenen. Tijd om harde problemen te tackelen. Sommigen van de harde boulders koste mij meer tijd dan verwacht, andere boulders lukte mij in 1 of 2 pogingen. Dit jaar waren de 7b en de meeste 7c’s echt op niveau geschroefd. Ik heb nog een paar pogingen in een 8a boulder gewaagd, maar dat koste mij toch wel wat moeite en een huid op mijn vingers. Ik besloot toen ook om niet teveel pogingen te wagen en voor de minder harde boulders te gaan.

DSC04540

DSC04541

DSC04542

Om 15.00 uur was ik nog niet geheel vermoeid. Status: ik had er al 68 boulders op zitten!

DSC04545

Ik had nog 22 boulders te gaan. Soms duurde het even voordat je aan de beurt bent in een boulder vanwege de drukte. Het was wel heel tof om op nieuwe grepen te klimmen. Overigens vind ik de nieuwe Made by Monk grepen erg geslaagd vooral de druppel pockets.

Maar goed, ik was blij dat ik nog veel huid op mijn vingers had. De laatste 2 uur kon ik niet zo veel harde problemen afvinken. Ik eindigde met een score van 73 boulders van de 90! Mijn beste 8 boulders hadden een score van 5800. Ik was benieuwd of dat nog een top 10 plekje zou opleveren.

Voor mij was het een dag uitdaging om zoveel mogelijk boulders te klimmen. Ik was zelf wel onder de indruk dat ik nog niet moe was. Ik wist dat ook andere klimmers voor alle boulders gingen. Elko was een van hen. Hij wist er 1 meer te klimmen, top hoor!

DSC04544

Toen het tijd was voor de prijs uitreiking, was ik nogal verrast. Tijdens de competitie zag ik Rustam Gelmanov door de harde boulders heen cruisen alsof het niets was. Hij oogde erg fit. Voor mij was Rustam de beste boulderaar van de dag, echter was er een boulderaar uit België die zei dat hij alle 90 boulders had geklommen! Dat betekende dat die ene Belg de hardste categorie en meeste boulders van de dag had gewonnen. Ik vind het gewoon een super laffe manier om zo een prijs te innen. Waarom zeg ik dit? Nou omdat ik een hoop mensen heb zien klimmen. De harde boulders vallen op en ik heb hem niet in een van de harde boulders zien klimmen. Meestal geef ik niks om de resultaten, maar om toch even eerlijk te zijn denk ik dat je niet zomaar de hardste boulders en vooral alle boulders kan wegtikken in een paar uur tijd.

@Belg: Als je alle boulders hebt geklommen, net zoals vorig jaar, dan wil ik graag volgend jaar zij aan zij met je klimmen. Schroom niet om contact met mij op te nemen. Blijkbaar mis ik een hoop techniek en kracht ofzo, dus dan kan je mij wel laten zien hoe je de hardste problemen tackelt ok? Als je alle harde boulders kunt klimmen, waarom doe je eigenlijk niet mee met de boulder Worldcups dit jaar? Volgens mij kun je die zo winnen 😉

Terug naar de uitslag. In de categorie Meest geklommen boulders was ik 3e 2e geëindigd en 7e 6e in de totale ranking.

Update 3 Februari 17.00 uur: Heb je zelf ook mee gedaan? Check dan hier je eindresultaat.

DSC04548

Ik vond het een leuke dag met veel toffe boulders. Ik ben blij dat de boulders er nog even in blijven, dan kan ik mooi de rest van de boulders aftikken op mijn lijstje. Bedankt voor de gezelligheid. Ik heb heerlijk geboulderd! Tot ziens in Monk.

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.