Ik heb een hoop boulder video’s gepost de laatste paar dagen. Nu is het tijd om een cool lead filmpje te bekijken.

Toen ik nog mee deed met lead wedstrijden wilde ik vaak heel veel routes klimmen tijdens een competitie! Niet 1 of 2 kwalificatie routes en als het minder goed ging, dan moest je dat accepteren en kon je weer naar huis. En vaak was dan ook gelijk je dag verpest.

24h Le Mur Oloron was alweer de 8e editie en werd een paar weken terug gehouden op 5 – 6 oktober in Frankrijk. De regels zijn vrij simpel, verzamel zo veel mogelijk punten in 24 uur. Hoe dan? Er zijn zo’n 80 routes gevarieerd in moeilijkheidsgraden vanaf 5c tot 8c. Hoe harder de routes, hoe meer punten je kan verzamelen. Maar enkel de 5 beste routes tellen mee voor je score. En dan is er nog een finale op de volgende dag gepland. Klinkt best tof of niet dan? Waarom hebben wij in Nederland niet eerder zo’n format uitgeprobeerd? Het zet mij aan het denken. Wellicht moet ik zo’n format volgend jaar maar eens voorstellen.

Hieronder een compilatie video met zo’n wedstrijd format en zie je hoe het eraan toe ging in Oloron Ste-Marie!

Video: 24 uur du Mur d’Oloron

Die Sean McColl is trouwens echt een eindbaas met zo’n score! Respect.

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.