NKBVZoals sommigen van jullie al weten, ben ik niet langer lid van het Nederlands sportklim team. Omdat ik nog wat vragen her en der ontvang over wat er is gebeurd, heb ik de tijd genomen om het verhaal hier met jullie te delen.

Afgelopen maand, had ik een gesprek met coach Wouter over mijn prestaties in het team voor 2012. Ik voelde me vaak fit tijdens de trainingen, maar helaas reflecteerde dat anders tijdens de competities. Ik wilde alles geven tijdens de Nederlandse Kampioenschappen, maar dat bleek toch lastig vanwege mijn recent opgelopen knie blessure. En onlangs kwam het mindere nieuws in beeld over het budget van NOC*NSF voor het sportklimmen. Het sportklimmen ontvangt minder subsidie voor topsport vanaf dit jaar. Voor het team betekent dit een verkleining en dat er wordt gekeken naar getalenteerde jonge klim(m/st)ers.

Ik heb vorig jaar goed nagedacht over mijn positie in het team. Ik heb het idee dat het tijd is om een nieuwe richting te kiezen in mijn leven. Toen ik kreeg te horen dat ik niet langer deel uit maakte van het team, heb ik dat ook geaccepteerd. Het waren 3 geweldige jaren met het Nederlands klim team. Ik heb heerlijk getraind met de beste talenten die onze sport heeft gecreeërd en heb de beste klim atleten ontmoet van andere landen. Bovendien heb ik de team leden beter leren kennen en zal ik dat gevoel nooit vergeten hoe wij samen hebben getraind naar de internationale wedstrijden. Bij deze zeg ik hartelijk bedankt voor de kansen die ik heb gekregen en iedereen die dit voor mij mogelijk heeft gemaakt. Ik wens de toekomstige leden veel succes en hoop dat jullie allemaal zullen genieten van de klim ervaringen zoals ik dat heb gedaan.

Natuurlijk zal ik niet stoppen met klimmen. Ik ben klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan in het leven maar zal het klimmen niet zomaar opgeven. Het is mijn passie / leef stijl geworden. Ik geniet nog steeds van de sport! Wellicht zie je mij nog in een aantal competities. Ik zie het wel. Voor nu is het over en uit.

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.