The North Face staat bekend voor veelzijdigheid van hun outdoor producten en staat hoog in mijn lijstje als ik outdoor spullen nodig heb.

Een paar dagen geleden, heb ik de Verto 32 Backpack weten te bemachtigen. En nu wil ik wat nieuws toevoegen aan mijn site en dacht aan een review.

Laten we beginnen bij de eigenschappen van de tas.

Product specificaties
Materiaal: 100D cargo chute nylon
Gewicht: 644 gram
Volume: 32 liter
Access: Top
Compartimenten: 2 ritsen, 1 waterfles
Ijsbijl lussen: 2
Heupband: ja
Hydratatie geschikt: ja
Reservoir tank: nee
Regen hoes: nee

Wat mij als eerst opviel toen ik de Verto 32 in mijn handen had was dat hij erg compact en licht was. Ik heb andere tassen van andere merken gedragen maar dit voelt anders aan. Ripstop nylon voelt zacht aan en tevens waterafstotend dus je hoeft niet bang te zijn voor een typische regenbui met zo’n tas.

Met 32 liter aan inhoud, heeft deze tas een enorme inhoud. Zoals je op de foto kunt zien, past de lengte van mijn arm erin. Gezien dit product onder de categorie Climbing & Mountaineering valt, heb ik besloten om een capaciteiten test te houden met mijn standaard klim uitrusting. Ik heb het dan over een paar klimschoenen, gordel, grigri, 8, 10 setjes, een zak magnesium en 80 meter touw. Het leek mij de ultieme test om te kijken of de Verto 32 in de categorie thuis hoort.

Ik was verbaast dat alles erin paste! Ik had zelfs nog ruimte over om brood en fruit erin te stoppen.

Bovendien bevat de tas nog een ritsvak aan de binnenkant waar je je portemonnee of sleutels kwijt kunt. Bovenop de tas zit er nog een ritsvakje waar je kleine items kunt bewaren zoals je zakmes, hoofdlamp, etc.

Aan de linkerkant van de Verto 32 zit er nog een fles compartiment. Ik heb er een 1,5L fles in weten te proppen. Het ging niet makkelijk maar het paste wel!

Er zitten 2 ijsbijl en 8 bevestigingslussen op de tas. Als je de tas niet gebruikt voor een Alpine tocht, dan kun je de bevestigingslussen gebruiken om je stinkende schoenen eraan te hangen. De lussen zijn ook nog eens reflectief.

Nu dat de tas vol zat met mijn klimspullen, was het tijd om het comfort / gebruiksvriendelijkheid te testen. De schouder en heup banden zijn verstelbaar om het gewicht evenredig over je rug te verdelen.

De Verto 32 heeft geen frame waardoor je mogelijk de harde voorwerpen in je tas tegen je rug aan voelt. Zonder inhoud is de tas klein, licht en makkelijk mee te nemen.

Verder heeft de tas een ingang voor je spullen. Je zult dus enigzins wat moeite moeten doen of je halve inhoud eruit halen om onderin bij je tas te komen, dus denk na hoe je je tas inpakt. Het zou handiger zijn als er nog een rits zou zitten aan de onderkant van de tas.

Voordelen:
> zeer sterk materiaal
> comfortabel met verstelbare banden
> lichtgewicht materiaal voelt zacht aan
> makkelijk mee te nemen met veel externe lussen
> mooi gele accent kleur in combinatie met zwart

Nadelen:
> weinig vakken/compartimenten
> schuimvulling op het rugpand levert weinig rug ondersteuning op
> prijs lijkt aan de hoge kant voor een tas in dezelfde grootte/categorie

Samenvattend, de Verto 32 is een prima tas die geslaagd is voor mijn test. Hij is het meest geschikt voor backpacking. Hij is perfect voor klimmers en trektocht liefhebbers omdat hij comfortabel zit en er meer in past dan ik had verwacht.

De Verto 32 is TNF Zwart/Asfalt Grijs kleur in mijn review (overigens ook verkrijgbaar in 2 andere kleuren op de markt) kost €89.95. Het is verkrijgbaar in de winkel en via The North Face online shop.

The North Face bedankt voor het sturen van de tas zodat ik deze kon reviewen!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.