Gisteren heb ik zoals gewoonlijk mijn teamtraining in Monk Bouldergym gehad alleen was het dit keer verplaatst naar de ochtend.

Vera, Wouter, Eva en ik hebben een goede boulder training gehad. Ik was super gemotiveerd en wilde 120% geven. Zondag had ik nog geklommen in Stonage in Brussel. Dat ging wel lekker. Dinsdag heb ik ook weer in Monk getraind, woensdag routes geklommen in Neoliet Eindhoven en donderdag deze training. Het was dus mijn 3e klimdag op rij.

Het ging allemaal lekker tot de laatste paar minuten voor de bouldertraining. We begonnen met wat opwarm boulders gevolgd door wat boulders tussen de 6a en 7b, een korte campus serie tussendoor en nog eens 2 rondes aan boulder problemen.

Persoonlijk vond ik het wel lekker gaan totdat ik uit akelig uit een boulder viel. Het was wel een hele interessante boulder die ik hoogst waarschijnlijk nooit meer ga herhalen. Ik moest overkruizen met mijn rechter arm en tegelijkertijd op mijn linker hiel zitten.

Het was zo interessant dat Wouter op dat moment foto’s had genomen zodat ik ze voor mijn blog kon gebruiken. Ik wilde echter niet opgeven. Ik zat als het ware op mijn linkerhiel en duwde mijn knie te ver van mij af dat mijn knieband het begaf.

Toen ik op de mat lag, probeerde ik als eerst mijn tenen te bewegen. Ik kon mijn linker voet wel verplaatsen, mijn been ook strekken maar mijn knie was in helse pijn. De training was voor mij voorbij en heb gelijk een afspraak gemaakt met de bondsarts.

Door de dag heen werd mijn knie steeds gevoeliger. Ik kon wel gewoon normaal lopen in het begin maar later op de dag ging dat niet meer. Ik kon mijn knie wel heel voorzichtig buigen maar sommige bewegingen vermijd ik liever op dit moment. Alledaagse bezigheden zoals traplopen kost nu veel moeite. Volgens de dokter heb ik een serieuze knie blessure: laterale band is deels gescheurd! Dat is alles wat ik nu over mijn knie kan zeggen.

Voor nu moet ik met spoed een MRI scan laten uitvoeren in het ziekenhuis om te kijken wat er precies is gescheurd, wat voor bewegingen ik nog wel kan maken en welke niet, hoe kort mijn herstel gaat zijn en wanneer ik weer kan klimmen.

Ik ben bang dat ik het Nederlands kampioenschap Boulder aanstaande zaterdag in Rotterdam moet gaan annuleren 🙁 Ik hou jullie op hoogte.

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.