Een maand geleden heb ik nieuwe klimschoenen ontvangen van Boreal.

Vorig jaar zag ik een video van Yuji Hirayama die bezig was met het testen van nieuwe Boreal klimschoenen: Kintaro model. Ik was echter erg onder de indruk en geloofde bijna niet dat de schoenen van zo’n goede kwaliteit rubber was voorzien. Ik had toen een stukje geschreven met daarin de video vermeld.

Ik ga nu een review geven over deze schoen omdat ik hem al een maandje heb getest. Normaal zou ik gelijk een review schrijven maar nu heb ik de schoenen eerst een maand getest.

Sowieso wil ik Boreal onder de aandacht brengen omdat zij mij ondersteunen in mijn sport carrière. Ik heb ontelbare schoenen van ze ontvangen en ik vind het ook gewoon leuk om erover te schrijven.

Naar mijn mening blijft het uitpakken van nieuwe spullen spannend. Het geeft mij een vrolijk gevoel!

De schoenen zijn per stuk verpakt in plastic en het ruikt naar -je raadt het al- rubber. Het is een down turned model zoals je op de foto’s kunt zien. Verder zijn de kleuren erg opvallend en makkelijk aan en uit te doen vanwege de klittenband. Voor de looks geef ik een 8 van de 10 omdat het toch goed opvalt.

Hoe heb ik de schoenen ervaren? Het zit lekker, alhoewel de zool wel een beetje aan de dikke kant is. Ik heb er vrij vaak mee geklommen en nog steeds heb ik een dikke zool. Mijn hak zit lekkerder in de schoen dan bij de Boreal Falcon model. Ik vind ook dat de hiel er normaal uitziet, er zit bijvoorbeeld geen toegevoegde rubber randjes op de achterkant van de hak. Met een maand ervaring kan ik je vertellen dat mijn hak zich goed thuis voelt. De hielhooks werken prima. De toe hook is okay, niet slecht maar ook niet perfect. De schoen zit zelf een beetje smal, maar ik denk dat het gewoon een kwestie is van wennen aan nieuwe schoenen.

Als we het over Zenith rubber hebben, dan plakt het heel erg goed in het begin. De video van Yuji is echt, want ik heb het zelf ook getest. De schoenen blijven aan elkaar plakken. Dat werkt echter alleen als de schoenen nieuw zijn of heel erg schoon. Dan kan je er zowat alles aan plakken. Klik hier om meer over Zenith rubber te lezen.

Tot slot kan ik je vermelden dat de Kintaro een toegevoegde waarde is aan de huidige Boreal assortiment. Een nadeel is dat de zool een beetje dik is. De voordelen zijn de design, rubber en de pasvorm. Ik concludeer hiermee dat de schoenen een welverdiende 8 van de 10 krijgen. Erg netjes dus!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.