Deze week keek ik echt uit naar het jaarlijkse Dust 2012 event!

Ik ben goed hersteld van de 100% boulders event van afgelopen week. Het voelde aan als een goede training. Deze week heb ik niet 5 keer getraind maar 2 keer. Vanmorgen werd ik wakker and at ik wat druiven en een pistoletje met ham voordat ik naar Monk Bouldergym was gefietst.

Ik was op tijd en zei hallo tegen Teun Keusters, Ulf Lennertz, Daan Groskamp en Vera Zijlstra. Het was leuk om ff rond te hangen met hun. Niet veel later opende Vera het CTO hok waar ik mij had omgekleed. Ik was klaar voor de strijd.

Vandaag vond ik het leuk om met Vera zoveel mogelijk boulders te klimmen. Zij kon mij goed bijhouden met de boulders. We gebruikten mijn topo en klommen af en toe als een kip zonder kop.

Gelukkig kon ik een paar harde problemen in een keer klimmen. Dat bespaarde mij een hoop moeite en huid voor de rest van de boulders. Eigenlijk was ik best wel trots op mezelf wanneer ik weer een boulder had geflasht haha. Alle kleine succes momenten moet je gewoon vieren.

Ik had geen echt plan voor vandaag. Ik wist dat het erg moeilijk zou worden om een top 3 te halen voor de beste 8 boulders en ging ik voor de meest geklommen boulders. Dat was mijn enige doel voor vandaag. Gewoon lekker klimmen totdat ik geen tijd meer had!

Vera stopte iets eerder maar ik bleef door gaan. Ik had geen last van huidproblemen. Mijn voeten deden af en toe wel zeer omdat ik de coole Boreal Kintaro zo lang had gedragen.

Maar goed, later kwam ik fotograaf Tom Doms tegen. Hij wilde een paar shots maken en ik heb ze hier toegevoegd terwijl ik mijn verhaal aan het typen ben. Ik had nog maar een uur de tijd om wat boulders af te ronden. Soms was ik voor me uit aan het staren, omdat het zo ‘Dusty’ was.

Ik moest nog zo’n 31 boulders klimmen. 10 daarvan waren wel makkelijk en de rest was 7a of harder. Vera hielp mij met het invullen van de boulders en moedigde mij aan. Bedankt voor de support!

In mijn laatste boulder voelde ik me wel moe. Het was een zwarte boulder op de competitie wand. Ik moest er wel mijn best voor doen. Ik viel er bijna uit maar ik wilde gewoon niet opgeven en hem nog een keer doen. Ik hoefde alleen mijn linker voet naast mijn linker hand te zetten en vervolgens uit te drukken met mijn benen. Yes dat lukte maar net en gelukkig kon ik hem uitklimmen. Cool!

Volgens mijn topo heb ik 76 van de 90 boulders uitgeklommen. Moe maar wel een voldaan gevoel!

Ik herinner mij dat ik vorig jaar toch 80 boulders wist te klimmen, dus hoopte ik eigenlijk dat het wederom genoeg zou zijn voor mijn categorie. Na het inleveren van mijn score formulier ging ik gelijk boodschappen doen. 30 minuten later kreeg ik een sms van Vera dat de prijsuitreiking al was begonnen! Ik was wat soep aan het maken en was nog niet eens aan mijn maaltijd begonnen. Ach, het was een race tegen de klok om op tijd bij Monk Bouldergym te zijn.

Feeeeew, ik was net op tijd voor de prijsuitreiking. Ze waren al bezig met prijzen uit te delen voor de verschillende categorieën. Ik was benieuwd naar mijn categorie: Mannen meest geklommen boulders. Joris Klinkenbijl begon op een gegeven moment de prijzen uit te reiken voor mijn categorie. Nummer 3 was Tim Reuser, ik wist dat hij er 74 had geklommen. 2e was Elko Schellingerhout, hij had er 75 geklommen. Nummer 1 was Truong Ngo. Hey dat ben ik! Yes! Ik had er 76 uitgeklommen, wooow dat was maar net op het nippertje. Als prijs kreeg ik 7 zakken Moon dust. Bedankt Dust 2012. De rest van de uitslagen kun je hier terugvinden.

Meer foto’s van Tom zijn binnenkort beschikbaar op zijn Facebook pagina.

En dan is het nu tijd voor wat rust. Ik heb me echt super vermaakt met de boulders vandaag. De overige boulders klim ik wel een keer in mijn vrije tijd. Dus tot binnenkort in Monk!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.