Hallo allemaal!

Bijna was ik vergeten dat ik ook nog een blog had! Hier heb ik alsnog een verslag van Worldcup Puurs. Veel te laat natuurlijk, want het vond een kleine maand geleden plaats.

Donderdag 29 september vertrokken Wouter, Nikki en ik vanuit Eindhoven naar België. We reden in een Volkswagen, welke meer beenruimte had dan de verrekte kleine Peugeot 107 van vorig jaar. Hij trok lekker op, had 6 versnellingen en was voorzien van airco!

Dat was wel nodig, want het was lekker weer buiten. Erg ongewoon tegen het einde van september maar ik heb er heerlijk van genoten. Ik had een tas helemaal vol gepakt, terwijl Nikki een koffer en een grote tas bij zich had. Het leek wel alsof zij 3 weken op vakantie ging terwijl we maar 2 dagen weg bleven van huis.

Onderweg stonden we een tijdje in de file, maar op zich was dat geen probleem. We liepen zo’n half uur vertraging op en gingen op zoek naar ons hotel in Mechelen. Het hotel lag in een zijstraat van de grote markt.

Na het inchecken, dropten we onze spullen op de kamer en gingen we gelijk maar een hapje eten, aangezien het al weer 19.30 op de klok was.

Tijdens het eten ging Wouter ons registreren bij de technical meeting. Terwijl we wachtte op het eten, kwam teamlid Jorg ook aan tafel. Hij was eindelijk gearriveerd na een lange reis.

Later op de avond was fysio Tom ook aangekomen. Hij behandelde ons voordat we gingen slapen. Jorg en ik zaten op een hotelkamer, naast ons sliep Nikki.

Op een andere verdieping sliepen Wouter en Tom op een kamer.

Voordat ik ging slapen, ging ik nog wat op tv zappen. Er was geen zak te beleven. Jorg zapte naar MTV en uiteindelijk keken we samen naar Jersey Shore. Een leuke aflevering als afsluiter van de avond, kan ik je vertellen.

In de ochtend hadden we om 9 uur afgesproken om te ontbijten. Vanuit de eerste verdieping ging ik naar beneden, want daar zou je normaal gesproken een ontbijt zaal verwachten. Maar ik was vergeten dat we in België waren, dus hier hadden ze een ontbijt zaal op de 3e verdieping.

Erg logisch…

Na het ontbijt vertrokken we allemaal richting de klimhal.

Daar aangekomen waren teamlid Elko Schellingerhout en Rachèl Nilwik ook aanwezig. Ik probeerde uit te zoeken welke route ik moest gaan klimmen. Er was een zwarte route rechts en een gele route links. Ik ging mij volledig concentreren op de zwarte route. Het zag er te doen uit, maar in het dak was het gewoon onmenselijk gebouwd.

Binnen ging ik met Jorg opwarmen.

Hij klom een 7c als opwarmer, dan ben je gelijk goed verzuurd. Dat is natuurlijk ook een manier om je voor te bereiden voor een wedstrijdroute. Op de startlijst was ik gelijk na Jorg aan de beurt. Het was nu even afwachten tot ik aan de beurt ben.

Af en toe ging ik nog wat traverseren en een video bekijken van de kwalificaties. Er was een hok beschikbaar waar continue demo’s werden geprojecteerd van de kwalificatie routes.

Na 2 keer kijken had ik wel weer genoeg gezien.

Het was bijna mijn beurt. Ik ging naar buiten, bekeek nogmaals de zwarte route en was er klaar voor. Snel inbinden en go for it! Zodra ik de grond verliet, was het telkens goed aanzetten naar de volgende pas. Bij de eerste module was er een ondergreep die je moest bijpakken, daar zipte ik weg en viel ik bijna eruit maar door goed te focussen bleef ik gelukkig in de wand. Voet terug en doorgaan. De bol bijpakken was spannend, maar het lukte wel. Daarna kwam ik bij een grote doos uit, net onder het dak. Hier kon ik heel even uitrusten maar niet te lang. Toen ik doorging met rechts was het flink knijpen en probeerde ik mijn linker voet bij mijn hand te krijgen. Dit lukte echter niet en ik was ervan overtuigd dat het zo moest. Ik kreeg mijn voet er maar niet op en viel eruit. Jammer, het lukte niet! Wat deed ik verkeerd? Ik was niet verzuurd of moe. Ik zag achteraf dat er nog een greep in het dak was en als je die met links pakte, dan kon je met je voet zo op het doosje zwaaien. Wat stom van mij dat ik een greep over het hoofd had gezien!

Na de route kon ik kiezen door wie ik een arm massage kon krijgen. CTO fysio Tessa was ook aanwezig. Ik koos voor Tom, want volgens mij kon hij harder knijpen en dat voelt gewoon beter.

De tweede route was een gele route. Ik kreeg nog net mee hoe Elko in de route aan het klimmen was. Bij een intermediair naar een knijper moest je goed aanzetten. Daar hield helaas zijn route op en stond weer op de grond. Na 2 uur was ik aan de beurt in deze route. Wederom was Jorg voor mij en hij kwam een heel eind! Genoeg om een halve finale plek te bemachtigen. Ik keek naar de instap en zag dat het een vervelende begin was. Voettree hoog net onder je startgreep, waarbij je gelijk dynamisch moest overkruizen. Vies, maar het lukte wel. Voorzichtig pakte ik later een balk vast en zwaaide mijn voeten om en ging door naar een grijze module. Deze was al flink ondergepoft maar ik moest hem gewoon gebruiken. Daarna moest ik mijn linker voet op de module zetten en dan een onzeker hupje maken naar een klein greepje. De volgende greep was weer ver te zoeken. Hierbij moest ik mijn linker voet hoog op de module plaatsen en weer dynamisch naar toe gaan. Er zaten veel vervelende pasjes tussen waarbij ik erg uitgestrekt tussen stond. Het hield maar niet op, weer dynamisch aanzetten naar een klein geel balkje op een module. Wow wat voelde deze vies aan! Ik ging de kleine balk bijpakken en met mijn voeten stond ik geklemd op een greep recht onder mij. Vanuit deze positie moest ik een setje inklippen. Het koste veel inspanning, maar in deze positie kwam ik niet toe aan mijn rust. Snel ging ik door naar een greep op de schouder, waarbij je vervolgens je voet bij je hand moest zetten. Nu moest ik een intermediair pakken en doorgaan naar een knijper. Ik zette aan maar had de knijper net niet goed vast. Jammer! Wat had ik nu bereikt? Niks. Geen tevredenheid, enkel frustratie.

Alleen Jorg was het gelukt om door te gaan naar de halve finale en eindigde zelfs in de finale met een 7e plek.

Ik heb zijn klim momenten opgenomen en online gezet.

Jorg Verhoeven in de halve finale route, WC Puurs 2011

Jorg Verhoeven in de finale route, WC Puurs 2011

Met mijn 2 halve routes, opgeteld wel een hele route was het bij lange na niet genoeg om door te gaan naar de halve finale. De routes zijn zo gebouwd dat elke greep kei hard mee telt. In mijn situatie betekende 3 grepen meer, wel een halve finale plek! Ik eindigde op plek 34 van de 45 klimmers. Een resultaat waar ik niks mee kan. Elko eindigde op een 28e plek, Rachèl op een 29e plek en Nikki een 30e plek. De rest van de resultaten vind je hier terug.

Als laatst volgde de prijsuitreiking!

Wat ik wel fijn vind van Worldcups, is dat je de wereld top aan het werk ziet. Zij klimmen zo netjes en lijken veel risico’s te nemen. Daar kon ik veel van leren. Het was gewoon super om er te zijn, ondanks dat ik bagger had geklommen. Er waren genoeg side events aanwezig, zoals slacklinen, dyno-en, genoeg om je bezig te houden als er niet werd geklommen!

Normaal gesproken krijg ik veel energie en motivatie om te trainen na een Worldcup als ik weer thuis ben. Echter na de Worldcup had ik een afspraak bij de kaakchirurg. Dat verliep goed maar door de pijnstillers had ik de afgelopen maand wat minder energie en zo ook minder motivatie om te trainen. Daardoor was ik ook een beetje lui geworden om mijn web blog bij te houden. Maar ik heb alle moed weer bij elkaar geraapt, mijn desktop gefixt en begon als een gek te typen.

Inmiddels zijn we 2 Worldcups verder, waarbij Jorg had mee gedaan in Boulder (USA) en erg knap een 5e plek wist te behalen. Chapeau Jorx! Een impressie video van de Worldcup in Boulder vind je hieronder.

2011 IFSC Lead World Cup – Boulder

De andere Worldcup vond gister en eergisteren plaats in Amman, Jordanië. Geen van de Nederlanders hebben mee gedaan. Geen verrassende resultaten want de onoverwinnelijke Oostenrijker Jakob Schubert wist alweer een gouden plak binnen te slepen voor de kleine spanjaard Ramon Puigblanque en de Japanner Sachi Amma.

Ik heb besloten om de volgende Worldcup ook mee te doen. Die vind over een kleine week plaats in Valence, zo’n anderhalf uur rijden ten zuiden van Lyon in Frankrijk.

Van de week zal ik jullie op de hoogte houden! Meer Worldcup nieuws komt er dus aan. Ik ga lekker klimmen en genieten van het weekend! Tot snel weer.

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.