Na een uitnodiging op Facebook van Rachel zijn we gister met z’n allen naar Puurs Klimax gegaan!

Vanuit Breda werden Yvonne en ik opgepikt door Pascal, Mirthe en Viola. Jammer genoeg stonden we daarna een tijdje vast in de file op de E19. Eindelijk na 2 uur rijden kwamen we aan in Puurs.

Het was super lekker weer! Aangekomen in de hal, zagen we nog een groep uit Heerlen. Zij waren daar al sinds 10 uur aan het klimmen. Echt een stel die hards, die Limburgers! 10 minuten voor ons waren ook een paar teamleden gekomen, waaronder Nikki, Elko en Tabitha. In totaal waren we vertegenwoordigd met zo’n 13 Nederlanders in België. Een nieuw record nietwaar?

Snel omkleden, broodje eten en meters maken! Volgens mij was het zo’n 28 graden, maar tijdens het klimmen voelde het veel warmer aan. Ik had eigenlijk geen concreet plan. Ik wilde gewoon een aantal moeilijke routes klimmen door het dak. Dat ging goed!

Klimmen in Puurs is best apart. Het heeft een eigen stijl, waar je aan moet wennen. Veel routes zijn uitdagend, omdat ze uit meerdere lengtes bestaan. Bovendien zijn ze ook opbouwend. Het is leuk om daar te klimmen, want je kan gelijk je skills oefenen voor het klippen van setjes. Aan de andere kant zijn veel bewegingen ook weer hetzelfde. Voorklim vallen zijn voor mij normaal, ik hou mij daar niet mee bezig. Dat voelt goed aan, want dan hou je eigenlijk alleen maar bezig met de route!

Mirthe heeft ook wat foto’s gemaakt, zelfs meer dan ik, best ongewoonlijk eigenlijk. Je kunt haar foto’s hier terugvinden.

Maar goed, genoeg over Puurs. Hier mijn lijstje: 6a, 6a, 6a, 7a, 7b+, 7c, poging 8a, poging 8a en afgesloten met een 7a. Ik heb lekker getraind en ik weet zeker dat ik niet de enige ben die er zo over denkt! Hoe vaker ik in Puurs klim, hoe vertrouwder de omgeving aanvoelt. Dat is een goed teken voor de “Wereldbeker Muurklimmen”, die er zit aan te komen!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.