Zoals ik eerder heb vermeld, heb ik van de week de routes nog getest van de Jeugd Lead 4 kwalificatie.

Dit was tevens de laatste wedstrijd voor de jeugd om zich te kwalificeren voor het NJK.

Vandaag ben ik toch maar naar Neoliet Eindhoven geweest om de wedstrijd bij te wonen.

Ik kwam net op tijd binnen om de finales te bezichtigen. Ik heb nog eens goed naar de wedstrijd routes gekeken en gelukkig waren ze aangepast! Ik was eigenlijk best benieuwd hoe de kwalificaties waren gegaan en wie er door waren naar de finales.

Nog geen kwartier later had ik een microfoon in mijn handen. Mijn aantekeningen zie je hieronder zoals beloofd!

Met een aantal blaadjes in mijn handen stond ik boven aan de trap te speakeren. Na het inlezen, konden de kids aan de slag.

Links was een blauwe meisjes finale en rechts was er een gele jongens finale.

Soms was ik zo enthousiast, dat ik teveel heb verteld over de route. “Setje klippen!”, riep ik dan meelevend. Dat was echter niet toegestaan, maar vanwege veiligheidsredenen was het toch toegestaan. Iedereen had daar voordeel bij en zo had ik toch weer een aantal levens gered.

Ik vond dat veel kids goed hebben geklommen. Makkelijk gezegd als speaker natuurlijk, maar toch vind ik het belangrijk dat de jeugd goede wedstrijden moeten krijgen. Zij zijn tenslotte de toekomst van het sportklimmen.

Bij de meisjes B+C categorie werd het erg spannend, want er moest een super finale aan te pas komen. De strijd ging tussen Enya Groenland en Celine Cuypers (BEL). Zij werden uiteindelijk in de jongens finale gestuurd. Met een aantal aanpassingen in de jongens route door chief Ulf, had Celine letterlijk met een paar grepen hoger de strijd gewonnen. Super!

De winnaars: Emma Passchier, Tabitha Buma, Wouter van Roessel, Bob Schubert en Celine Cuypers, allemaal gefeliciteerd! De rest van de uitslagen vind je hier terug.

Ik ben blij dat ik onderdeel was van de wedstrijd. Het was mij een genoegen. Tot de volgende keer weer!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.