Vanochtend werd ik nog even gebeld door coach Wouter. Hij wenste mij nog veel succes en een fijne reis toe. Maar vlak daarna wilde het even niet meezitten! Nadat ik op Utrecht Centraal was gekomen, hoorde ik dat er geen treinen meer zouden rijden naar Schiphol!

Paniek in de zaal natuurlijk. Op de valreep kwam ik teamlid Elko tegen. Hij was ook gestrand en samen besloten wij een taxi te nemen naar Schiphol. Een dikke chauffeur met een Mercedes, bood aan om voor 100 euro te rijden en zei dat het standaard 120 euro was voor een rit naar Schiphol. Met mijn afding skills – you move to me, I move to you – hadden we een mooi vast bedrag van 90 euro kunnen regelen.

Op de snelweg zag ik het al aankomen. File!! Onze chauffeur reed snel om en zo reden wij op polderwegen richting Schiphol. Helaas stonden we ook daar weer vast. Er waren 2 rijbanen gesloten en het was een race tegen de klok!

In de auto pakte ik mijn papieren maar erbij. Het was tijd om een back up plan te maken, voor het geval we onze vlucht zouden missen. Nikki was al wel op Schiphol en zij was ingecheckt. Om kwart over 12 moesten we nog 3 km afleggen. We waren vrij zeker van dat we onze vlucht van 12.30 zouden missen.

5 minuten later werden we niet doorgelaten bij de check-in. De stewardessen verwezen ons gelijk naar de Ticket office, waar we onze ticket konden omboeken. Dat is gebeurd! We zijn er nog niet zeker van dat we de volgende vlucht hebben om 16.15 maar als die vol zit, dan worden we definitief op de volgende vlucht gezet, om 19.00 dus.

We zijn door de poortjes heen, hebben geluncht en moeten nog even een uurtje wachten.

Bij de gate horen we of we een zitplaats hebben. Het is nu even afwachten. Hopelijk komt het goed!

Update: 17:45
Om 16.15 zaten Elko en ik te wachten voor de gate. Ik had mijn boarding pass afgeleverd aan de balie en moest geduldig afwachten. Er was nog niet bekend of we met de vlucht mee konden gaan.

Een kwartier later kregen we te horen dat er waarschijnlijk geen plaatsen beschikbaar meer waren. Ik vroeg naar onze mogelijkheden en of er dan zeker plaats zou zijn op de volgende vlucht. De stewardessen verwezen ons vervolgens naar een zitplaats verderop. Ik keek toe hoe zij heen en weer liep naar de roltrap om de laatste passagiers aan boord te laten gaan. Op afstand zagen wij hoe hoe druk zij waren met hun walky talkies.

Een Italiaan naast mij stond ook op de wachtlijst voor de vlucht. Hij werd nog toegelaten. Elko en ik hadden echt geen zin meer om nog langer op Schiphol te blijven. Maar toen kwam de verlossing van de stewardess! In de verte stak zij 2 duimen omhoog en wij waren verrast! Groen licht voor de vlucht, want 2 passagiers kwamen niet opdagen voor hun vlucht. Dat betekende plek voor ons, yessss.

Gelukkig kon ik eindelijk gaan boarden. We komen om half 7 aan in Milaan. Daarna is het nog zo’n 3 uur rijden naar Arco, the place to be for the World championships!

Update: 23.30
We zijn veilig aangekomen in Milaan. Daar heb ik gelukkig snel mijn tas kunnen ophalen.

Vervolgens een dikke auto gehuurd om onze reis te vervolgen. Zonder navigatie is het toch gelukt om naar Arco te rijden. Ik had gelukkig van tevoren goed voor bereid en alles uitgeprint van Milaan naar ons hotel in Riva del Garda.

Om 21.00 zijn we even gestopt in Sola voor wat avond eten. Daar waren we in een super chic restaurant beland en kregen we heerlijke pasta voorgeschoteld!

Om 23.30 zijn we aangekomen bij het hotel. Ralf – sport coordinator – had ons fijn ontvangen en geïnformeerd wat onze startnummers waren.

Morgen gaan de dames hun kwalificatie klimmen. Nikki zit in groep A en start in de eerste route als 5e en in de tweede route als 25e! Haar kun je morgen live volgen op de webcam vanaf een uurtje of 15.00!

Donderdag gaan de heren de kwalificaties klimmen. Elko en ik zitten allebei in groep A. Elko heeft startnummer 8 in de eerste route en 43 in de tweede route. Ik zal in de eerste route starten als 46e maar in de tweede route starten als 12e. Jorg doet ook mee en komt morgen aan in Arco. Hij zit in groep B en start in de eerste route als 13e en tweede route als 82.

We gaan gewoon kei hard vlammen! Welterusten allemaal.

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.