Nadat ik terug was van Fontaine Bleau wilde ik meer op zandsteen klimmen. Ik had mijn volgende weekend plannen alweer ingepland met een klimtrip.

Een kort aantal dagen van tevoren maakte ik wederom met Jérôme plannen over Berdorf. Het was mijn idee om weer lekker buiten te genieten in de natuur. Het voordeel van Berdorf ten opzichte van Bleau is dat het net wat dichterbij huis zit namelijk zo’n 3 uurtjes rijden vanuit Eindhoven. Berdorf ligt in Luxemburg en daar kun je genieten van de zandsteen structuur in routes.

Vrijdag middag vertrokken we uit Eindhoven. We hadden verwacht dat we rond 3 uur zouden aankomen in Luxemburg maar onverwachts stonden we in de file op de heenweg. Dat zorgde voor een extra uur vertraging.


Grotere kaart weergeven

Ach ja, soms zit alles mee en soms zit alles tegen. Naarmate we steeds meer in de buurt kwamen, konden we al veel genieten van het mooie landschap. Meer heuvels, meer groen en ook meer rotsen!

In Berdorf aangekomen, pakten we onze spullen en gingen we van start.

Na een paar opwarm routes, had ik Bobby Brown op het oog. Een route waarvan ik veel verhalen over heb gehoord. Het was mijn kans om hem te beklimmen en de setjes zaten er al in. Dat was mooi mee genomen. Ik had van tevoren al informatie over de route gehoord en zag ook al iemand in de route klimmen. Ik keek goed naar de route en kreeg waardevolle informatie van Jérôme te horen. Het resultaat was zeker een 10 minuten gevecht in de wand zonder los te laten! Yes, Bobby Brown heb ik kunnen flashen. Een van de mooiste lijnen van Berdorf!

Jérôme ging in Hermann Buhl werken en ik besloot mee te doen. Na een work out sessie, vond ik hem best hard. Er zitten voor mij 2 dyno’s in. Ik vind het moeilijk om op deze wand te klimmen. Alleen maar open klimmen en er zitten maar weinig voettreden.

Maar nadat je in Fontaine Bleau bent geweest, is je zelfvertrouwen zeker 76% gestegen en zet je je voet op de allerkleinste voettree neer en ga je staan zonder weg te glijden. Het was inmiddels al donker geworden en we besluiten te stoppen voor vandaag.

De tweede dag werd ik vanzelf wakker om 9 uur. Een mooie tijd om te beginnen dus! Een zeer snelle ontbijt zorgden ervoor dat we rond 10 uur bij de wand stonden om op te warmen.

Na 3-tal opwarm routes waren we van plan weer in Hermann Buhl te stappen. Voor ons wist een zekere Maarten de route te beklimmen. Nu was ik extra gemotiveerd om de route ook te klimmen!

Maarten was zo aardig om na zijn beklimming de setjes te verwisselen. Bedankt! Na onze eerste poging (beide gefilmd) voelde ik wat regendruppels! Oh neeeeee, ik had de sequentie in mijn hoofd en moest de route vandaag klimmen! Ook Jérôme voelde de druk. En daar gingen we echter de mist in. Zonder veel rust te hebben gehad waren we te gehaast bezig. Jérôme klom tot de crux voorbij maar wist helaas net niet de dyno te houden! Mijn biceps was ondertussen al flink aan het branden. Na een korte rust en wat stokbrood met kaas en komkommer te hebben gegeten, ging ik weer met volle moed te route in.

Bij de crux aangekomen, trok ik vol door in de pocket en kwam ik verrassend bij het randje onder het dakje! Yes, dit betekende voor mij dat ik er bijna was. Nog maar 1 sprong te gaan! Ik schudde hier mijn handen even uit, en ging er helemaal voor. Bam! Een oerkreet van hier tot aan Tokyo!

Yes, hebbes, mijn rechterhand zit in de sloper. Na een paar minuten volgde de eindklip aan de ketting. Hermann Buhl is binnen en ik had een voldaan gevoel.

Video: Berdorf – Preview Hermann Buhl

De routes die ik heb geklommen in Berdorf:
Luftikus 6b
Kaffisdous 7a+
Willy 6c
Heinz 6c
Voleur de spits 7a+
Bobby Brown 7c flash
Schotte Bob 6b+
Hermann Buhl 8a+

Voor mij zat mijn dag erop en dat was maar goed ook want later op de middag begon het te regenen. Ik heb nog een wedstrijdje te gaan op zondag en was al flink leeg. Hopelijk kan ik voldoende herstellen. Mijn motivatie is echter gestegen voor routes. Ondanks mijn energie level heb ik zin om te vlammen op de wedstrijd!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.