Afgelopen weekend vond een Regionale Bergsportdag plaats in Bussum Rocksteady klimhal.

De NKBV heeft mij uitgenodigd voor een demonstratie lead klimmen op hoog niveau. De klimhal was aardig vol toen ik aankwam en er waren diverse klim activiteiten aan de gang.

Boulder workshops, speed klimmen, vrije val, vrij klimmen, mountain biking, drytool en sport klim demonstraties, GPS tour, noem het maar op en het was aanwezig.

Tussen de drukte door kwam ik speaker Joost Hofman, ijsklimster Marianne van der Steen en voormalig team lid Ferdinand Schulte tegen het lijf.

Joost Hofman laat zijn beste kant zien

Marianne van der Steen bereidt zich voor

Ferdinand Schulte kijkt streng toe

Om half 2 begon Marianne met haar drytool demonstratie. Ze had een uitdagende route gebouwd waarbij ze boomstronken had opgehangen! Het was aardig om te zien hoe zij haar armen kon afblokken om bij de volgende greep te komen met haar bijlen.

Joost in actie

Boomstronken zijn de bom

Om 2 uur was het echter mijn beurt om te demonstreren voor het publiek. Mijn taak was om te laten zien hoe je een moeilijke route moest klimmen. Terwijl Joost mij aan het introduceren was, hield ik mij al bezig met de route. Mijn doel was om accuraat te klimmen en te concentreren op de grepen. Het duurde een paar minuten voordat ik het laatste setje had ingeklipt en mijn taak was voltooid.

Na mijn route was Joost er snel bij met zijn microfoon om een interview af te nemen over het Nederlands team. Ja het team bestaat uit 6 boulderaars en 4 route klimmers waaronder mezelf. Ben je benieuwd over het Nederlands team? Klik hier om de selectie te checken!

Ferdinand was bezig met workshops over hoe je nog beter kon klimmen. Later zag ik hem in de wand met bijlen! Ongelooflijk, het ziet er grappig uit maar erg zwaar.

Video: Ferdinand in actie

Ik heb mij vermaakt en het is leuk om een klim voorbeeld te zijn voor iedereen. Ik ben blij dat ik onderdeel was van deze Regionale Bergsportdag en ik hoop dat veel kinderen / mensen blijven klimmen.

Oja, aanstaande zaterdag zal ik wederom in Bussum Rocksteady aanwezig zijn om mee te doen met de eerste boulder competitie. Hopelijk schijnt de zon dan net zo hard als afgelopen weekend!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.