Tijdens de Bergsportdag was het mogelijk om de Climbstation te testen. Een climbstation is gemaakt in Finland en het ziet er wel grappig uit. Het was de enige machine in west-Europa en aanwezig tijdens de Bergsportdag. En goed nieuws, want hij blijft voorlopig ook in Nederland.

Als je een nieuw record (in meters) kon neerzetten zonder op de mat te vallen, dan kon je een Berghaus rugzak winnen! Huidige stand stond op 33 meter. Mijn team leden zeiden dat ik een poging moest wagen. Met wat groepsdruk kon ik uiteraard geen nee zeggen. Ik ben ook veel te makkelijk om over te halen met dit soort dingen.

Snel pak ik mijn klimschoenen. Zonder enige verwachtingen was ik benieuwd naar de ervaring van zo’n machine. Team lid Casper heeft mij tijdens het klimmen gefilmd.

Video: Truong test een Climbstation

Eindelijk na 20 minuten klimmen gaf ik het op. Mijn benen waren moe en het was mij gelukt om een nieuw record neer te zetten: 256 meters. Misschien moet ik ook maar eens bigwalls gaan klimmen net zoals team lid Jorx.

Mijn ervaring: met de huidige instellingen van de machine, vond ik dat de snelheid nogal traag was en de grepen te positief. Ik moest deze grepen gebruiken onder een hoek van 12 graden, dat waren de regels voor de klim intensiteitstest. Het was natuurlijk een vette uitdaging geweest als de hoek 40 graden was in combinatie met kleinere grepen.

Ik heb mij in ieder geval vermaakt al denk ik dat je je nogal verveeld na 10 minuten tenzij je gaat variëren met snelheid, hoek en grepen. Het is een alternatieve manier om je duur te trainen zonder dat je je gordel moet aantrekken. Het is een voordeel dat het niet uitmaakt of je nu een beginner of een gevorderde klimmer bent, of dat je last hebt van hoogtevrees, iedereen kan op zo’n machine klimmen!

Aan het eind van de dag heb ik een Berghaus rugzak gewonnen omdat ik een nieuw record had neergezet.

Binnenkort kun je de tas winnen op mijn website. En tot slot nog een korte mededeling: tijd voor een digitaal feestje want dat was alweer mijn 100ste video!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.