Ik lag lekker te dromen en opeens speelde mijn mobiel een muziekje af. Het was exact 07:00 uur en dus tijd om op te staan.

Ik kleed me om en eet wat ontbijt. Terwijl ik ontbijt zie ik ook wat Fransozen en Oostenrijkers ontbijten. Na wat droge broodjes met ham en een aardbei sapje was het tijd om naar de hal te gaan. Het is zo’n 10 minuutjes lopen vanaf het hotel. Vanuit het hotel is het linksaf en alsmaar rechtdoor en dan weer linksaf. Makkelijker kan het bijna niet. Gelukkig regende het niet en voelde het weer aan zoals in Nederland, zo’n 12 graden in de ochtend.

Toen ik de hal binnen kwam en alle volumes op de wand zag, kreeg ik steeds meer zin om te klimmen. Links van de wand was een demonstratie te zien van de routes. Ik ging de route inlezen en keek goed naar de grepen, inbouw grepen en het structuur van de wand.

Het is tijd om op te warmen en ik besluit wat te gaan klimmen. De isolatie bevond zich echter in een kleine ruimte. Je loopt een gangpad door met hier en daar kleedkamers. Ze waren allemaal leeg, want iedereen kleed zich in de gang om, vlakbij de opwarm wand.

Ik traverseer een paar keer heen en weer en probeer zoveel mogelijk randjes te pakken. Mijn vingers voelen warm aan. Ik ga weer naar de klim wand toe en bekijk de video demonstratie van mijn eerste kwalificatie route. Ik voel me net een spons, ik neem alles op wat ik zie. En dan roept de speaker om dat de eerste klimmer van start gaat! Ik kijk toe en het valt allemaal wel mee denk ik dan. Ik ga snel terug naar de isolatie ruimte om mijn gordel aan te trekken en om op te warmen. Ik besef dat ik niet genoeg tijd heb maar toch moet ik zo gaan klimmen.

Inmiddels zijn Elko en Jorg ook gearriveerd. Dan is het bijna mijn beurt. Ik zit op een stoel en moet me klaar maken om de route te klimmen.

Ik strek mijn vingers en loop naar de wand toe. Ik probeer me te ontspannen en probeer de zwaartekracht weg te denken. In mijn hoofd bestaat er geen zwaartekracht en dan word ik verrast wanneer ik een ondergreep moet pakken met mijn rechterhand. Het gaat niet zo soepel als ik mij eigenlijk had voor gesteld maar ik wurm me erdoor heen.

Truong in de 1e kwalificatie route, Worldcup Kranj 2010

Na het dakje kom ik uit bij 2 redelijk goede grepen. Dan komt er een pas waarbij je met links helemaal moet afblokken. Ik plaats mijn rechter voet en zet aan. Mijn vingers raken de greep aan, maar het is niet genoeg. Ik lig uit de route. Ik vraag mezelf af wat er verkeerd ging. Ik kan allerlei redenen verzinnen waarom ik eruit ben gevallen maar ik laat het gewoon hierbij. Op naar de 2e route!

Ik heb nu genoeg tijd om mijn 2e kwalificatie route voor te bereiden. Ook hier vraag ik mezelf af wat er mis ging. Er zitten passen bij wat ik wel moeilijk vond. Ik heb daar vol aan gezet. Er zit een goede greep in het dak. Als ik moet klippen dan gaat alles nog goed. Als ik met links weer een greep wil pakken dan twijfel ik welke greep ik moet pakken. Terwijl ik aan mijn rechter arm hang begint mijn arm opeens te verzuren. Niet nu, denk ik dan, het komt niet uit. Ik probeer bij te pakken, maar ook dat gaat niet. Ik moet door naar de volgende greep. Ik kan niet goed aanzetten met zo’n half afgeblokte arm. Ik kan mijn arm ook niet strekken want dan moet ik nog harder in de greep knijpen. Ik zet aan maar het is niet genoeg. Ook hier heb ik een video van. De beelden spreken voor zich.

Truong in de 2e kwalificatie route, Worldcup Kranj 2010

Ik ben als 54e geëindigd. Een resultaat om snel te vergeten. Ach ja, het enige wat ik nu nog kan doen is mijn team leden aan moedigen. Ik loop wat rond in de hal en maak nog wat fotootjes.

Er is ook een klimwinkel aanwezig. Ze verkopen onder andere echt coole grepen!

Oja, via mijn Vimeo account vind je Elko, Nikki en Jorg terug in de kwalificaties. Niet alle filmpjes staan erop, omdat ik aan mijn upload limiet zit (: De rest van de resultaten vind je hier.

Wat ik wel een opmerking waard vind is dat Nikki bijna de halve finale had gehaald en Jorg 2 tops had gehaald. De halve finale was een erg tricky route met veel sloper grepen. Veel goede klimmers sneuvelden bij de grote rode volume, maar Jorg niet! Hij heeft de route goed geklommen en is als 8e door naar de finale!

Jorg in de halve finale, Worldcup Kranj 2010

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.