Ik ben nu een week van huis en het gaat goed met mij.

Ik heb deze week veel mee gemaakt. Ik heb Piran overdag gezien en het ziet er erg mooi uit. Hieronder een aantal impressies.

Verder heb ik de eerste paar dagen wat klim gebieden verkend, waaronder Osp en Mišja Peč. Het is ongeveer een half uurtje rijden van Piran. Ik ben er nog nooit eerder geweest en ik moet zeggen dat het mij erg bevalt. Vooral omdat het oktober is en het zou eigenlijk cooler moeten zijn maar daarentegen warmt de zon hier heerlijk de rotsen op.

Mijn trip naar de rots is nogal even wennen. De eerste paar keren gingen Matjaz en Eline mee naar de rotsen om mij de weg te wijzen. Nu weet ik de weg en kan ik mezelf met deze coole bolide naar de rotsen rijden.

Ik warm meestal op in een 6a – 6c routes, maar er zijn er zo veel en ik weet niet waar ik moet beginnen.

Na een paar uur kwam ik een bekende tegen, Gabor uit Hongarije. Ik had hem al jaren niet gezien in Tilburg maar tegenwoordig klimt hij elke week in Mišja Peč en wist veel te vertellen over welke lijnen de moeite waard zijn om te klimmen. Na 3 pagina’s aan routes was hij klaar met zijn introductie.

Toen zag ik nog een bekende, Natalija Gros! Een van de bekende competitie klimmers van Slovenië was aanwezig. Ik stapte op haar af en zij herkent mij als de fotograaf van de worldcup feestjes. Wat een leuke imago zeg. Ik wissel mijn nummer uit zodat we van de week samen kunnen klimmen.

Verder ontmoet ik nog veel andere mensen in dit gebied. Gregor Vezonik vraagt of ik hem kan zekeren want hij was ook alleen aanwezig. Wanneer ik hem zeker, topt hij gelijk de bekende Mrtvaški ples, een 8b. Het betekent de dans van de dood. Ik wil deze route ook klimmen en werk het uit. Het gaat nogal moeizaam maar gelukkig kan ik alle passen maken.

Een paar dagen later klim ik met Natalija in Mišja Peč. We spreken om 10.30 uur af bij de rotsen. Als ik aan kom rijden staat zij al klaar op de parkeerplaats. Ze biedt mij gelijk een Red Bull aan! Hmm ik lust er wel eentje, ze heeft haar kofferbak gevuld met die blikjes.

Voordat we gaan klimmen, rekt en strekt zij zich. Intussen maak ik me klaar om te klimmen. Ik heb er zin in. De zon schijnt al op de rotsen en we zijn nog niet begonnen. Ik heb echt leuke opwarm routes geklommen en leer Natalija beter kennen.

In de middag werk ik mijn project nogmaals uit en gaat het steeds beter. Ik weet zeker dat deze route mij ook gaat lukken. De bewegingen zijn puur en schoon. Natalija geeft nog wat achtergrond informatie over de route. Het motiveert mij enorm. Helaas moest ze in de middag er al vandoor. Ik heb in ieder geval genoten van het klimmen.

Afgelopen donderdag was het mij gelukt om Mrtvaški ples te klimmen. De beklimming was gelukt in mijn 5e poging. Er zat een flinke afblock pas in met rechts, waarbij je je voeten erg hoog in de wand moet plaatsen om met links door te kunnen gaan. Nadat ik deze pas had gehaald, kreeg ik een enorme adrenaline kick. Naast mij hing een fotograaf, hij was bezig om Mina Markovic te fotograferen. Hij hield even op met foto’s maken omdat ik langs passeerde.

Ik moest gefocust blijven. Ik hoorde mensen mij beneden aanmoedigen. Okay, het was tijd om deze route af te vinken. Ik moest nog over een dakje heen klimmen, waarbij ik mijn voet rechts hoog moet plaatsen. Dit soort bewegingen liggen mij goed. Niet veel later kon ik de ketting klippen en was mijn eerste 8b van dit jaar een feit. Felicitaties van Duitsers, Engelsen en Slovenen volgden zodra ik op de grond kwam. Ik wilde meer van dit soort klassiekers klimmen!

Ik kijk terug naar de route en vind het eigenlijk zonde dat ik deze route net heb geklommen. Het voelt alsof je heel lang iets wilt hebben en zodra je het eenmaal hebt, is het eigenlijk niet meer zo spannend. Toch geniet ik lekker van dit moment en kan ik op zoek gaan naar een nieuwe route.

Oja, ik heb mijn nieuwe route al uitgekozen en het bevindt zich 2 routes naast deze route. Ik heb deze route ook al uitgewerkt en zit er nog maar 1 block vandaan. Binnenkort meer over mijn nieuwe project. Voor nu, de groeten uit Slovenië!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.