Vandaag heb ik wel lekker geklommen in Rocksteady te Bussum, want daar vond het Lead Climb Off plaats.

Klimhal Rocksteady

Ik moest me nog kwalificeren voor het NK Lead en had te weinig punten verzameld met de Promotop wedstrijden. De wedstrijd begon om 13.00 uur wat ik overigens een acceptabele tijd vind. Je hoeft dan niet zo vroeg uit je bed op zondag maar dat even terzijde.

Bij de heren waren er 18 deelnemers en bij de dames 10. Gezien het aantal deelnemers, schoot de wedstrijd vandaag flink op. Ik hoefde maar 2 routes onsight te klimmen en zag het meer als een training. Mijn onsight niveau kan nog stukken beter en dat is waar ik de komende tijd nog aan ga werken.

De eerste route was een zwarte route aan de rechterkant van de hoofdwand. De route liep wel lekker tot aan de laatste 6 grepen. Daar liep de route zowat kaarsrecht omhoog zonder voettreden. Naar mijn mening was het eind niet zo geslaagd.

Foto door: Brandsema

De tweede route was een gele route, ook deze route bevond zich op de hoofdwand. Er zaten een aantal stevige boulder passen in waar ik net door heen kwam.

Toen ik op de punt in de overhang aankwam was het even uitzoeken welke greep volgorde ik ging hanteren. Ik had de route anders ingelezen maar op dat moment moest ik improviseren.

Foto door: Brandsema

Ik kwam niet zo goed uit met mijn voeten waardoor ik met mijn rechterhand een deadpoint moest maken naar een pocket. Helaas miste ik de pocket en stond ik weer op de grond.

Ik had vandaag niet echt een wedstrijd gevoel. Ik weet niet waardoor dat komt, wellicht doordat ik de routes meer als een onsight training zag. Daarnaast was het meer relaxen en nog wat babbelen met andere klimmers die ik al een tijd niet heb gezien. Over het algemeen was de sfeer erg prettig, muziek okay en de wedstrijd vlot georganiseerd.

Gezellig sfeertje

Toeschouwers

Na een kwartiertje volgde de uitslag. De eerste route telde voor de puntentelling zwaarder mee dan de tweede route. Voor beide routes had ik genoeg punten gehaald voor een 2e plek. Best okay, zolang ik maar kan mee doen met het NK op 6 november. Ik ben wel blij met een grote zak pof, klein potje Climb On en een groene toegangspas voor het NK. Dat maakt mijn dag weer helemaal goed.

Deelnemerspas NK Lead

De resultaten van de Climb Off vind je hier. Nog een klein maandje dan vind het Nederlands Kampioenschap Sportklimmen 2010 plaats in Arnhem. Ik kijk er al naar uit maar voorlopig ga ik nog flink aan de bak om mijn zwakke punten te verbeteren.

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.