Ik ben weer terug in Nederland!

2 maanden geleden had ik mijn vakantie geboekt naar Slovenië zonder te weten hoe het weer eigenlijk zou uitpakken. Mijn doel om was om lekker veel buiten te klimmen en daarnaast nog wat steden te bezoeken.

Van de 12 klimdagen heb ik slechts 2 keer slecht weer gehad in Mišja Peč. Ik heb veel geluk gehad met het weer.

Mišja Peč – oktober 2010

De eerste week heb ik vrij weinig geklommen, vooral kennis gemaakt met de rots. Mijn doel was eigenlijk om elke dag 10 routes te klimmen. Dat is echter niet gelukt. Het kost vrij veel tijd om een route uit te kiezen, touw te verslepen, setjes pakken, etc. Dus heb ik mijn doelstelling aangepast. Elke klim dag stap ik een 8e graad route in. Dat is wel gelukt. Niet veel later heb ik mijn eerste 8b geklommen van dit jaar. En 2 dagen later volgde mijn 2e 8b route.

– 8b, Mrtvaški ples
– 8b, Lahko noč Irena

Beide routes zijn leuke routes. (lees meer over de routes in mijn vorige berichten.)

Afgelopen week heb ik niet veel moeilijks meer geprobeerd. In de tweede week heb ik vooral veel populaire routes geklommen. Hieronder zie je een lijst met welke routes ik heb geklommen.

– 8a+, Popaj
– 8a+, Sunce v očeh
– 8a, Čao bejbe
– 8a, Corto
– 8a, Giljotina
– 8a, Iglu
– 8a, Oktoberfest
– 8a, Samsara

In totaal heb ik tien 8e graads routes weten te klimmen. Die kan ik mooi toevoegen aan mijn ticklist. Daarnaast heb ik nog vele andere routes geklommen. De beste en leukste 8a routes vond ik Iglu, Samsara en Giljotina. Ik vind Iglu leuk omdat Gabor voor mij alles had uitgewerkt, setjes had ingehangen en mij had gezekerd zodat ik deze route kon flashen. Samsara is de populairste 8a route van Mišja Peč, een leuke en goedlopende klim route.

Jenny, Bruno, Truong

Truong in Samsara

En Giljotina zit ook op de hoofdwand, bevat echter 1 moeilijke pas en klimt lekker door. Ik kan nog veel meer details geven over de andere routes maar ik hou het graag kort.

2 weken buiten klimmen is voldoende voor mij. In de ochtend kijk ik naar buiten en als de zon schijnt motiveert het mij om op te staan. Elke klim dag probeer ik tussen 10.00 en 10.30 bij de rotsen te zijn. In de middag leef ik van een pot Nutella en brood, wat fruit en soms nog een Powerbar. In de avond eet ik gezellig met Matjaz en Eline of ik ga uit eten. Dat maakt mij gelukkig.

Ik kan me niet echt voorstellen hoe het zou zijn om nog langer buiten te klimmen. Het belangrijkste wat ik heb geleerd van het buiten klimmen is dat je het leuk moet blijven vinden. Daarmee bedoel ik dat je moet genieten van het moment, van de natuur, van de rotsen, blessure vrij zijn en van je eigen kunnen. Ik geloof in mezelf, zonder mijn doorzettingsvermogen en motivatie had ik de routes niet kunnen klimmen. Ik heb erg veel genoten en geleerd van mijn klim momenten.

Naast het klimmen heb ik ook Ljubljana bezocht, wat de hoofdstad is van Slovenië. Het ligt zo’n 120 kilometers van Piran vandaan.

Afstand Piran – Ljubljana

En ik ben in Triest in Italië geweest.

De rest van mijn rustdagen ben ik in de buurt van Piran gebleven om bij te komen van mijn klim momenten.

Herstel moment

Ik heb een heerlijke klim vakantie achter de rug en heb veel vriendelijke en leuke mensen ontmoet. Ik hoop iedereen gauw weer te zien die ik in Mišja Peč heb ontmoet.

Net als vorig jaar biedt oktober voor mij de mooiste klim momenten. Mijn doel voor mijn vakantie is bereikt. Ik heb veel geklommen. Wie weet boek ik binnenkort weer een ticket naar Slovenië om in Mišja Peč te klimmen. Zo’n klim gebied is een must voor elke route klimmer.

Mišja Peč – oktober 2010

Het is inmiddels bijna november en ik heb nog 2 lead wedstrijden te gaan. Ik heb nog 1,5 week de tijd om bij te komen en mezelf voor te bereiden voor het NK Lead in Arnhem. Wish me luck!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.