Het is zaterdag ochtend en ik moet alweer vroeg op.

Voordat mijn wekker afgaat, ben ik al wakker en merk ik dat mijn linker arm nogal gevoelig is in mijn triceps. Ik neem weer een warme douche en pak al mijn spullen. Mijn laptop ligt nog op bed en pak hem in. Ik heb mijn avonturen elke dag bij gehouden zodat ik ze thuis kan uploaden naar mijn site. Het kost veel tijd om foto’s uit te zoeken en een verhaal te schrijven, maar ik vind het leuk om mijn site bij te houden.

Goed, het is kwart voor 8 en ik ga weer naar beneden om te ontbijten. Weer zie ik Nikki aan tafel zitten, dit keer aan een ronde tafel. Haar haar zit strak naar achteren, ze is in haar wedstrijd modus. Ik geniet heerlijk van een koffie broodje, wat muesli, yoghurt en een kopje thee.

Wouter vergezelt ons bij het ontbijt. Terwijl we rustig ontbijten staren we allen naar het geweldige meertje. Vandaag zijn er weinig ganzen, zwanen en eenden op het meer.

Na 20 minuten zit het ontbijt erop en pakken we onze spullen om uit te checken. Ik lever mijn kamer pas in en we gaan op weer op weg naar de wedstrijd.

We zijn ruimschoots op tijd bij de hal. Ik krijg weer een lunch zakje bij de balie en geef hem aan Wouter omdat hij ook een lunch zakje wilde hebben. Nikki en ik hebben genoeg tijd om op te warmen.

We klimmen ieder een stuk of 5 routes en maken nog wat dynamische passen in het boulder hok. Ik ben goed warm.

Het is tijd om de route in te lezen. De heren verzamelen zich op de trap. Ik ren snel terug naar mijn tas om een trui aan te trekken. Wouter leent zijn donsjas uit aan mij en blijft in de isolatie zitten. We zijn klaar om de route in te lezen, we hebben 6 minuten de tijd om de route te bekijken. Ik bekijk de grepen en visualiseer mezelf in de route. Ik lees nog samen met Jorg de route in en het ziet er vrij logisch uit.

De tijd is om en we worden terug gestuurd naar de isolatie. In de route herken ik een greep waar ik in Imst vanaf ben gegleden. Terwijl ik mijn gordel aantrek doorloop ik in mijn hoofd nogmaals de route. Ik ben er klaar voor.

Ik moet als vierde klimmen en moet mij klaar maken om te gaan klimmen. In de tussen isolatie wordt nog een laatste check gedaan. Mijn knoop wordt gecontroleerd en mijn tas wordt mee genomen. Het is mijn beurt. Ik loop de trap af en kijk naar de route. Ik zwaai nog even naar het publiek en er wordt gejuicht. Daar gaat ie dan.

Truong Ngo, halve finale WC Puurs

De eerste grepen voelen goed aan. Het zijn fijne randjes met redelijke voet treden. Het gaat allemaal wel, want ik kan alle passen maken.

Truong Ngo in actie, halve finale WC Puurs

Truong Ngo in actie, halve finale WC Puurs

Vol vertrouwen klim ik door en kom aan op 2 kleine randjes en zwaai mijn voet om naar links op een volume. Ik kom er net niet bij maar span nogmaals mijn buikspieren aan om mijn voet op de tree te krijgen. Dan moet ik door naar een ronde greep waar je in moet knijpen. Ik zet half aan en probeer statisch de greep te bereiken met links. Het gaat net niet en ik val uit de route. Het voelt zuur aan want ik weet dat ik veel verder had kunnen komen.

Ik zie andere klimmers goed aanzetten en kan niet wachten om de route nog een keer te klimmen. Uiteindelijk word ik laatste in de halve finale, een 26e plek. Aan de ene kant ben ik tevreden omdat ik de halve finale heb gehaald, maar aan de andere kant ben ik ook teleurgesteld in mezelf wanneer ik terug kijk op deze wedstrijd. Ik accepteer het en ga totaal wat anders doen.

Ik schrijf me in voor een dyno contest.

Tussen de halve finale en de finales wordt er een dyno contest gehouden. Het gaat niet zo lekker vanwege het weer. De ene keer worden we zowat weggespoeld door de regen en een ander moment schijnt de zon weer.

Ik ben hier niet zo goed in en haal een laffe score van 2.10 meter. Het trekt veel publiek aan en de winnaar krijgt 400 euro. Helaas sprong geen van mijn team leden ver genoeg om de prijs binnen te halen.

De finales waren leuk om te zien. Ondanks het weer was het toch erg druk.

Zie hieronder de winnaars van de Worldcup in Puurs. De eind resultaten vind je hier terug.

Dames top 8

Heren top 8

En natuurlijk nog even op de foto met de top 3!

Jain Kim (nr. 1) & Truong Ngo

Truong Ngo & Ramón Julian Puigblanque (nr. 1)

Truong Ngo & Mathilde Brumagne (nr. 2)

Truong Ngo & Jakob Schubert (nr. 2)

Truong Ngo & Angela Eiter (nr. 3)

Truong Ngo & Adam Ondra (nr. 3)

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.