Vandaag stond ik om 8 uur op. Naar mijn mening heb ik veel te lang geslapen, zo’n 10 uur!
Normaal slaap ik zo’n 6 á 7 uur per dag, maar goed, ik voel me wel uitgerust.

Ik ontbijt nog in het hotel voordat ik naar de wedstrijd wand toe ga. Tim en Elko maken zich ook klaar en we vertrekken richting de wand. Het is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het hotel.

Wouter en Vera zijn ook aanwezig bij de wedstrijd wand. Nikki moet vroeg klimmen en we moedigen haar allemaal hard aan. Het gaat goed en ze klimt gecontroleerd. Wanneer ze haar rechter hand matcht met haar linker hand glijdt allebei haar handen van de greep. Jammer, want het ging zo goed.

Mijn start nummer is 25. Ik heb nog even de tijd om warm te worden voor de route. Ik lees mijn 1e kwalificatie route in en kijk nog naar een aantal andere klimmers. De route ziet er recht toe recht aan uit met weinig voet treden. Ik warm me binnen op in een boulderhokje.

Binnen bekijk ik de kwalificatie routes welke wordt geprojecteerd op een scherm. Ik ben er klaar voor.

De eerste kwalificatie route begint met een klein sprongetje. Ik denk alleen nog maar aan de route en isoleer alles om mij heen. De grepen voelen goed aan en ik weet exact wanneer ik mijn setjes ga clippen. In deze route moet ik elke beweging met overtuiging klimmen. Ik mag niet twijfelen.

Nog niet halverwege de route match ik mijn linkerhand op een slopergreep. En opeens glijdt mijn rechter hand van de greep af en val ik uit de route. Het is voorbij en ik sta op de grond. Weer ben ik niet verzuurd en baal ik als een stekker.

Ik bereid me voor op de tweede kwalificatie route. Ik denk aan de goede momenten die ik heb gehad in de eerste kwalificatie route.Ik heb nog ruim een uur de tijd voordat ik aan de beurt ben. De tweede route is technischer dan de eerste route, er zitten meer balans passen in. Tijdens mijn voorbereiding observeer ik andere klimmers. Ik let vooral op hun voet plaatsing en wanneer ze hun setjes clippen.

Ik heb zin om deze route te klimmen. De eerste 5 bewegingen zijn makkelijk. Ik klim van greep naar greep want voor mij voelt het aan als losse boulder bewegingen. Het gaat redelijk en ik besluit om niet al te veel te rusten. Het begin is een plaat stuk. Des te hoger je komt, hoe meer overhang je klimt.

De route voelt niet heel hard aan. Halverwege de route zet ik niet hard genoeg aan naar een greep op de schouder. Ik voel een rand op de greep met mijn vingerkoten maar dat is helaas niet genoeg. Mijn lichaam komt te ver naar achteren en ik lig uit de route. Jammer, ik weet zeker dat dit niet genoeg is voor een halve finale plaats. Ik eindig laag in de ranking, een 48e plek.

Tim eindigt op een 40e plek en Elko op plek 45. Nikki eindigt bij de dames op een 34e plek.

Jorg was ook aanwezig. Zijn eerste kwalificatie route ging goed, op een haar na heeft hij deze route net niet uit weten te klimmen.

De tweede kwalificatie ging beter, deze klom hij soepeltjes uit. Hiermee staat Jorg op een 7e plaats en zien we hem aanstaande vrijdag terug in de halve finale.

Ik ben teleurgesteld over mijn resultaat. Aan de andere kant weet ik dat ik veel meer uit mezelf kan halen. Mijn plan voor deze week is om samen met Tim, Elko en Nikki in Innsbrück te trainen. Hopelijk kunnen we volgende week meer laten zien in Puurs.

Oja, vandaag was ook Nikki’s verjaardag. Ze is 18 jaar geworden! Van harte gefeliciteerd Nikki.

Verjaardag cadeau voor Nikki

In de avond zijn we nog bij de openingsceremonie geweest bij de hal. Dit was verplicht voor alle lead klimmers.

Op naar de wand met de Nederlandse vlag!

Ceremonie op het podium

De ceremonie eindigt met een apart show.

Man met een cape

Het was een leuke ervaring om dit mee te maken. Morgen gaat het boulder team aan de slag in Innsbrück en wij zijn erbij om ze hard aan te moedigen!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.