Mijn post van Chamonix is een beetje aan de late kant, maar zoals beloofd zijn dan hier de kwalificatie filmpjes van Elko Q2, Nikki Q1, Q2 en die van Adam Ondra Q1.

Na de kwalificaties ben ik nog even Chamonix gaan verkennen. Ik had het even helemaal gehad met de wedstrijd dus tijd voor wat afleiding en sight seeing.


Chamonix

In de avond hebben we in ons appartementje gegeten. Sous-chef Wouter stond in de keuken met een bad laken om zich heen gewikkeld. Ik weet niet wat hij allemaal aan het doen was maar dit was uiteindelijk het resultaat.

Ik had honger want ik had alleen maar een appel en wat water op in de na middag. Het was een lekkere maaltijd, bedankt Wally.

Na het eten hebben we niet veel bijzonders gedaan want het regende buiten. Vanaf onze kamer konden we de speaker in de verte horen. Ondertussen deed iedereen zijn eigen ding.

Ik heb mijn eten kunnen in houden en goed geslapen die nacht.

De volgende ochtend hebben we lekker uitgeslapen. Vandaag worden de halve finales en finales geklommen. Tot die tijd heb ik rustig aan gedaan in ons appartement want ik voel dat ik nog niet helemaal ben hersteld. Daarentegen laat Wouter zien dat hij zich aan alles kan optrekken. Het uitzicht van het hotel is fantastisch. Bijna elk kwartier landt een paraglider op het veld.


Paragliders

Paragliders + teamleden

Super Wally

Nadat we nog wat hadden gecomputerd verlaat Wouter ons om naar de isolatie ruimte te gaan om te kijken hoe het met Jorg gaat. Jorg is de enige Nederlander die beide kwalificatie routes wist uit te klimmen.

In de middag waren we gaan kijken naar de halve finale. Het was erg warm, zo rond de 32 graden met een briesje.


Halve finale impressie

Ook tijdens de halve finale lukte het Jorg om een finale plaats af te dwingen. Hij heeft de top 8 gehaald, super! We hebben lang op de finale moeten wachten. Ik heb mij een tijd vermaakt met een slackline. Maar dat ging niet al te goed omdat ik mij nog niet top voelde.


Truong op een slackline

Vlak daarna zijn we met z’n allen uit eten gegaan in Chamonix en toen terug naar het hotel om ons even op te frissen. De finale gaat bijna beginnen! Nog een kwartiertje en we gaan aanlopen naar de wedstrijd. Om 20.30 uur stonden we voor aan de wedstrijd. Het was super druk.

De coaches hadden een eigen VIP ruimte en daar zaten Nikki en ik vlakbij. Zo dichtbij dat er een hek in de weg stond en we er wel over heen moesten klimmen om Jorg nog beter te kunnen zien. Gelukkig heb ik zijn acties kunnen opnemen en zo ook van Jakob, Adam en Patxi maar die volgen later. Eerst werden de finalisten voorgesteld, eerst de dames en vervolgens de heren.


Adam Ondra in de finale route

Jorg in de finale route

Jorg’s podium plaats

De heren finale was leuk om mee te maken, de dames finale wat minder omdat de route te makkelijk was. Jorg pakt een mooie derde plek! Echt te gek.De wedstrijd werd vervolgens afgesloten met een mooie show op afstand.


Vuurwerk!

Jorg heeft mij getrakteerd op een cola-tje en coach Wally heeft ons nog getrakteerd op een heerlijke crêpe, bedankt allemaal.


Crêpe au chocolat

Hier wil ik volgend jaar weer bij zijn want ik vind het echt een mooie omgeving. Hopelijk kan ik dan wel lekker klimmen in gezonde condities! Nu ga ik herstellen van mijn buikgriep…Chamonix a bientôt.

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.