Afgelopen week werd ik door de wedstrijd commissie benaderd. Casper ten Sijthoff vroeg of ik de routes wilde bouwen voor Jeugd Lead 2 in Eindhoven. Daar ging ik op in, want ik had niet zo veel te doen. Mijn taak was om de moeilijkste route te bouwen, namelijk de finale route. Mijn functie was hoofdroute bouwer, dus moeten de routes ook goed lopen.

Van verschillende mensen heb ik gehoord dat hun eerste Jeugd Lead wedstrijd niet zo goed was verlopen. De routes waren te makkelijk waardoor de wedstrijd te lang duurde. Dit wilde ik anders aanpakken. Als ik ervoor kan zorgen dat de routes goed worden gebouwd, dan is de wedstrijd op tijd klaar en is iedereen blij.

Afgelopen donderdag kwam ik in Neoliet Eindhoven. Met Martijn Dijkhuizen nam ik de routes even door. Het viel mij op dat de routes te makkelijk waren of nog flink onder handen moesten worden genomen. Mijn eerste reactie hierop was dat de routes die al gebouwd waren een stuk harder moesten worden. Ik ging aan de slag, pakte een bouwzak en vulde deze met witte grepen. Na een uur of 4 was ik dan eindelijk klaar met mijn finale route.

Uit eigen ervaring weet ik dat het vervelend is als je uit een finale route valt omdat er lengte passen in zitten of als er vervelende afblok passen in zitten. Ik heb een witte finale route gebouwd met erg veel bewegingen dus hoop ik dan ook dat iedereen een eind gaat komen in de route. Verder heb ik nog een paarse kwalificatie aangepast op een rechte wand. Toen was mijn dag alweer voorbij.

Gistermiddag was ik weer in de hal. Erik Jacobs was ook aanwezig om routes te testen. Nadat ik een aantal kwalificatie routes had getest, vond ik sommige niet geschikt voor een wedstrijd. De routes waren recht toe, recht aan en niet opbouwend. Dat betekende weer extra werk. Ik hou niet van omgedraaide grepen dus pakte ik weer een bouwzak erbij om wat routes aan te passen. Ook Martijn heeft veel aangepast aan routes. We zijn tot laat in de nacht bezig geweest om de routes goed te laten verlopen. Vervolgens nog route tekeningen gemaakt en genummerd. Om 1 uur ‘s nachts reden er helaas geen bussen meer naar het station, dus ging ik maar bij Martijn op het stuur zitten. Wat een ervaring was dat!

Vandaag ging om 9 uur mijn wekker en stond ik op om 9.45 uur. Ik kwam mijn bed haast niet uit, maar moest toch aanwezig zijn in de klimhal. Jeugd Lead 2 zou snel van start gaan. Ik fietste naar de hal toe en was erg vermoeid. Aangekomen in de hal, zag ik Kim van den Hout en hoorde haar lachen. Ze vroeg of ik routes kon demonstreren. Wat!? Ik ben moe, dit had ik niet verwacht. Ik wilde alleen toekijken, maar toch had ik haar verzoek geaccepteerd. Ik moest nog van alles regelen met Martijn, audio apparatuur en zijwanden afplakken met lint. Eerst een boterham eten en dan wat opwarmen. Voordat ik ging demonstreren, nog even goed concentreren en vol voor elke route gaan, zwart 6c, paars 6c, paars 7a+, geel 7a+ en wit 7a gingen mij goed af. De routes waren geslaagd! Mooi, nu kunnen de kids ook van de routes genieten.

Toen begonnen de finales. Wanneer ik mijn route bekeek, miste ik hier en daar nog wat voet treden en besloot ze maar last minute toe te voegen. Achteraf bleek dat een goede keuze en heb ik wat complimenten gekregen. De route was opbouwend en daar ben ik blij mee. Er was een goede scheiding tussen de jeugd klimmers. Mijn taak zat erop, de wedstrijd was om half 6 afgelopen en iedereen is blij.

De wedstrijd was goed verlopen, organisatie was prima en iedereen bedankt voor het klimmen. Klik op Jeugd Lead 2 voor de resultaten.

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.