Afgelopen zondag vond de 2e boulder kwalificatie plaats in Neoliet Heerlen.

Via de NKBV heb ik mij het laatste moment ingeschreven. Ik wil mij meer op lead richten in plaats van boulderen. Voor mijn gevoel ben ik niet boulder fit maar was ik wel benieuwd hoe de boulder wedstrijd dan zou verlopen.

Ik kwam zoals gewoonlijk met de fiets naar Monk. Daar stond Dirk al te wachten en bankjes en tafeltjes te positioneren. Al gauw kwam Kim aan fietsen met haar hippe gouden zonnebril en Sanuk sandaaltjes. Niet verkeerd, want het voelde ook al echt als een zomerse dag aan. Ik besloot om maar wat te eten en pakte een banaan en wat boterhammen.

Vervolgens kwam Tom Hendriks eraan, hij werd afgezet door zijn moeder. Wat een luxe. En als laatst kwam Bruno Geurts, ook hij was op de fiets. We waren compleet en vertrokken richting Heerlen.

Na 3 kwartier rijden vroeg Dirk of iemand wist waar we heen moesten. Toen toverde hij een blaadje te voorschijn met een plattegrond. Er waren wat wegen afgezet in Heerlen waardoor we om moesten rijden. We hadden even geen idee meer waar we heen moesten. Ik anticipeer, pak mijn telefoon erbij, zoek het adres van de klimhal op internet en voer het in mijn navigatie programma. Na een paar tips van mijn telefoon hebben we de klimhal toch gevonden! Technologische snufjes van tegenwoordig maakt het ons allemaal wat makkelijker.

In de klimhal heb ik mij aangemeld en omgekleed. Ik had even wat tijd nodig om op gang te komen. Terwijl ik in de hal rond liep had ik het idee dat ik nog wakker moest worden.


Photo by: Gabriele Armino

Na een aantal boulders was ik nog steeds niet scherp en wilde het allemaal even niet lukken. Uiteindelijk na 4 uurtjes besloot ik me maar erbij neer te leggen. Ik was 7e en ex aequo met een aantal anderen.

Meestal gaan de 6 beste mensen door naar de finale, maar dit keer was het aantal verhoogd naar 8. Omdat we met z’n 4en gelijk stonden op plek 7, had de wedstrijd commissie met de hoofdjury Herman Engbers besloten om ons allemaal door te laten gaan naar de finale. Dat betekende dus dat ik nog niet klaar was en nog eens 3 finale boulders mocht klimmen.

In de isolatie verdween mijn wedstrijd motivatie. Er zaten veel finalisten buiten van het zonnetje te genieten. Ik had moeite om de wedstrijd mind set te krijgen.
Ik hoor mijn naam en mag plaatsnemen in de tussen isolatie. Naast mij zat Vera haar schoenen te poetsen en erg zenuwachtig te doen. Het was haar eerste wedstrijd sinds ze was geblesseerd. Het kon mij niet zoveel schelen dat ze zenuwachtig was en staarde een beetje voor mij uit.

De finale boulders gingen niet zo best. Ik had maar 1 zone gehaald en was mentaal niet aanwezig bij de wedstrijd. Ik eindigde als 11e in de finale. Ik had weinig verwachtingen, maar als wedstrijd klimmer moet je hier mee kunnen omgaan. Ik vind het een mooi leer moment, zowel fysiek als mentaal moet je goed zijn voorbereid. Voor de klimsport heb je beide aspecten nodig en dat hoop ik volgende keer beter op orde te hebben!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.