Een onderdeel van de trainingstage is het meedoen aan CWIF10. Het is de eerste keer dat ik hieraan mee doe. Onze cottage ligt zo’n 10 minuutjes rijden van de hal vandaan. Ideaal dus!

We kwamen om 08.30 uur binnen wandelen om de wanden te verkennen. Het zag er echt super spectaculair uit. Alle magenta boulders (30 stuks) doen mee voor de wedstrijd. Van 6a tot aan 8b…

De wedstrijd is om 09.30 uur van start gegaan. We begonnen rustig op te warmen. Ik besloot om wat makkelijke boulders op te zoeken en deze alvast te klimmen. De hal begon zich langzaam aan te vullen.

Wat mij opviel is dat de grepen af en toe waren gepolijst. De grepen waren afkomstig van Holdz. Ik vond het apart maar soms werd daardoor de boulder ook erg moeilijk.

De meeste boulders waren erg leuk. Een aantal boulders waren ook erg moeilijk. Er werd veel gebruik gemaakt van volumes en kantjes.

Ondertussen waren Casper en coach Wouter goed op weg in de kwalificaties en hebben ze de meeste boulders in de eerste poging geklommen. Om 15.00 uur moesten we onze score formulieren inleveren. Er gingen 16 mensen door naar de halve finale. Nikki van Bergen heeft zich uitgeleefd tijdens de kwalificaties en ging als 9e door! Casper en coach Wouter hebben zich net weten te plaatsen.

De halve finale bestond uit een erg sterk veld. Bijna alle klimmers die erin zaten hebben weleens eerder op een worldcup geklommen. Nederlanders, Italianen, Fransen, Engelsen en nog veel meer. Dus het was zeker wel een wedstrijd op Worldcup niveau.

De halve finale bestond uit 4 onsight boulders. Ik zat naast Michiel en we hadden het idee dat de eerste boulder een schuurmachine was.

De rest van de boulders kwam veel neer op inzicht. Ik vond het moeilijk om de juiste manier in te schatten hoe een boulder moest worden geklommen.
Bij de dames waren de boulders ook erg spectaculair. Nikki vond de eerste boulder minder leuk dan de rest. Ze was moe, maar dat is begrijpelijk na 30 kwalificatie boulders.

Helaas waren geen van ons teamleden erin geslaagd om een finaleplek te bemachtigen. Wij hebben in totaal 14 uur in deze hal door gebracht maar het was wel een top wedstrijd!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.