FreyrHet was vandaag een vreemd weertje in Freyr. Op de heen weg reed ik met Timo Tak richting België. Het was erg mistig en op sommige plaatsen regende het zelfs. Toen we bij restaurant Chamonix aankwamen, was het nog steeds mistig en vochtig. We wilden toch even de rots van dichtbij bekijken en liepen richting Le Pape en Tête du Lion.

De rots was koud. We begonnen op te warmen in een aardige route op Le Pape. Daarna had Timo al snel zin om Heroïne 7a+ in te gaan en klom deze route onsight. Knap, de wrijving was super. Ik koos een andere route uit Bonsai 8a, maar ik kon helaas een setje niet inklippen vanwege een ongunstige ligging van de haak in de route. Timo wilde vervolgens God Save The Queen 8a onsight klimmen. Het was hem bijna gelukt!

Na Timo’s poging heb ik Le Pilier Davaille 7b+ uitgewerkt. De passen waren goed te doen. Daarna heb ik nog even aan de grepen in het dak gevoeld. Het was allemaal niet zo heel positief. Het dak zat er even niet in voor mij.
Na wat druiven te hebben gegeten en in de zon te hebben gezeten, ging ik de route weer in. Het was me gelukt om de route uit te klimmen. Yes weer een op mijn ticklist.

Nu was het weer Timo’s beurt. Hij voelde zich nogal gespannen omdat hij wist dat hij God Save The Queen kon klimmen. Hij voelde zich niet zo goed maar na een korte pauze met wat toilet papier voelde hij zich weer opgelucht en had hij toch nog de route uitgeklommen!

Ondanks de mist en de kou hebben we toch nog een lekker dagje in de rotsen geklommen. Tot de volgende keer Freyr!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.