Analsazi + BansaiIk stapte vandaag op de trein richting Maastricht om met Paul Lahaye naar Freyr te gaan. Het zou volgens hem goede weer condities zijn. Tijdens onze reis heeft het alsmaar geregend, maar tot mijn verbazing was het droog in Freyr.

We hebben eerst rustig een kopje thee en koffie gedronken in restaurant Chamonix. Daarna vertrokken we naar de wand waar Paul zijn setjes voor zijn project wilde inhangen. Ik heb daar een leuke route geklommen om op te warmen. Daarna liepen we richting le Pape waar ik mijn project, Analsazi 8a wilde klimmen. Mijn eerste keer vandaag ging vrij soepel maar toch had ik 2 pogingen nodig. Dat voelde goed aan, ik heb zojuist mijn derde 8a kunnen toevoegen aan mijn ticklist!
Daarna heb ik Bansai 8b uitgewerkt en dacht dat de passen veel moeilijker zouden zijn. Ik heb toen een pauze gehad en we gingen terug naar Paul’s project. Hij klom zijn route, Mephisto 7c ook uit! Het ging erg steady en hij was zelf ook verbaasd. Onze dag kon al niet meer stuk.

Ik wilde een poging doen in Bansai, dus we waren weer terug naar le Pape gegaan. Daar heb ik mijn eerste poging geprobeerd maar al snel wist ik dat mijn voeten verkeerd stonden bij de crux en lukte het niet meer. Paul vertelde mij om van de route te genieten en dan zou alles vanzelf goed komen. Met die motivatie stapte ik mijn route in. Ik voelde me kiplekker en ging gewoon van het weer genieten. En het was me gelukt, de crux en de passen gingen steady. Dat was mijn eerste 8b, leuk om toe te voegen aan mijn ticklist.

Het was een geslaagd dagje voor Paul en voor mij. Ik heb genoten van het buiten klimmen. Een dagje doordeweeks naar Freyr is heerlijk. We eindigden onze dag met een hapje bij de Chamonix en kom gauw weer terug voor nieuwe uitdagingen!

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.