Promotop3Afgelopen zondag was de laatste Promotop in Eindhoven. Het ging niet zo zoals ik wilde in de halve finale, ik was aan het prutsen en kwam tot een 6e plaats. Het was genoeg om de try-out duel te klimmen in de finale.
Mijn duel strijd bestond uit Tim Reuser, Nicky de Leeuw en als laatst Pim Cattenstart. Allemaal waardige tegenstanders die boven mij zijn geëindigd in de halve finale. De strijd tegen Tim had ik gewonnen op tijd, Nicky was te snel voor mij en Pim gaf zich over vanwege een blessure. Daarmee eindigde ik als 3e in deze duel strijd.

De finale was spectaculair voor de kijkers maar voor de deelnemers was de route te makkelijk waardoor het neer kwam op een speed wedstrijd tijdens een lead wedstrijd. Meestal ben ik wel in voor een speed wedstrijd maar niet tijdens een lopende competitie. Drie weken van tevoren aangeven dat er een speed element tijdens de finale wordt uitgevoerd is zeker een uitdaging. Wellicht is het een van de redenen dat er niet veel deelnemers waren. Ik ben open voor veranderingen maar aan het format duel klimmen zitten nog veel verbeterpunten aan.

Door deze wedstrijd sta ik als 5e in het eind klassement en ben nu officieel gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen Sportklimmen 2009.

Language
Sponsors
Tags
Socials
Archive
Search
Contact
Voor vragen over de website, klik hier.